Biat denizinin 19 yıllık gemisi battı

Aylık 10 bin doların karşılığında PEKER'e hangi devlet imtiyazlarının sunulduğunu kalem kalem topluma duyurması gereken de Bakan, Meclis Başkanı ve Parti Başkanı üçü birlikte olmalıydı

Beraber yürümüşlerdi.

Lidere bağlıydılar.

Susmuşlar.

Kusurları görmemişler.

Kabahatleri örtmüşler.

Sıkı biat etmişlerdi.

Umut bitti.

Bağlılık da bitti.

“En son umut ölür” diyen bir atasözü var. Dün gazetelerin birinci sayfaları “umutlarını öldürdükleri için gemiden ayrıldıklarını ilan edenlerin” haberleriyle doluydu: Esra Yılmaz Ankara'da Mamak Belediyesi'nde AKP'li kadın Meclis üyesi, 9 yıllık başkan vekiliydi.

Yolsuzluğu gördü.

Partisini uyardı.

Dinlemediler.


“Mızrak çuvala sığmıyor. Yolsuzluk var” dedi, istifa etti. Şunları söyledi: “…ben sizi belediyedeki akraba çetelerinizle, maşalarınızla, teşkilattan üstün iş adamlarınızla baş başa bırakıyorum… Bir kadın ve anne olarak hakkımı helal etmiyorum…”

★★★

Partili genç kadının söyledikleri sadece bir kentin ilçesindeki “hırsızlık ve çürümeyi” dile getirmek değil 19 yıllık iktidarın “öldürücü günahını” sergileyip gemideki herkesi uyanmaya çağırmaktı. Geminin günah yükü 7 koldan büyümüştü:

......

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar