Bedava elektrik!

Bu da nereden çıktı? Gözü kör olsun yoksulluk “bedava elektrik” oradan çıktı. Önümüzde seçim var ya işte yoksullar yine hatırlandı. Devlet kesenin ağızını açtı. Yoksul...

Bu da nereden çıktı? Gözü kör olsun yoksulluk “bedava elektrik” oradan çıktı. Önümüzde seçim var ya işte yoksullar yine hatırlandı. Devlet kesenin ağızını açtı. Yoksul, çaresiz, geliri yetmeyen vatandaşların elektrik faturalarının 80 TL’sini devlet karşılayacak. Bunu Cumhurbaşkanı müjdelemişti. Enerji Bakanı da müjdeyi, ete kemiğe büründürdü 3 adım öteye taşıdı.
Birinci adım:
Karı koca aile.
Çocukları yok.
Yoksullar.
Bu ailenin elektrik sayacına bakılacak. 75 kilovatsaatini devlet ödeyecek.
İkinci adım:
Karı koca aile
2 çocukları var.
4 kişilik ailenin 125 kilovatsaatini devlet karşılayacak.
Üçüncü adım:
Aile ve 3 çocuklu.
5 kişilik yoksul aile.
Bu ailenin de 150 kilovatsaatini devlet kesesinden ödeyecek. Bu üç adımlı bilgiyi veren Enerji Bakanı Fatih Dönmez, “2.5 milyon hane, 10 milyon vatandaşımız inşallah bundan yararlanacak” dedi. Devlete aylık faturası 200 milyon TL tutuyor, yıllık yansıması ise 2 milyar 400 milyon lira.

★★★

Aileleri yoksul çaresiz durumdan kurtarabilecek bir ekonomik kalkınma yolu bulunamadı fakat seçim zamanı gelince elektrik paralarını devlete ödetme müjdelerinden de vazgeçilmiyor.
2.5 milyon aile.
Karı koca.
5 milyon oy eder.
Bu korkunç bir istismar!
Demokrasiyi çürütmek!
Ben şimdi bunları yazıyorum diye “yine FETÖ’ye yardım ve faydalı olacak yeni yazı” diye mahkemeye çağırabilirler. Tamam da bunları birisinin yazması gerekli. Hatta daha da ötesine geçerek, “seçim zamanı yoksul aile dalkavukluğu yaparak oy artırmanın ötesinde özelleştirme yoluyla elektrik dağıtım imtiyazlarının verildiği ve içlerinde ‘Milletin orasına burasına koyacağını’ söyleyenin de bulunduğu 16 aileye 2 milyar 400 milyon TL devlet parası aktarmanın bir başka yolu mu” diye de sormak en azından insanlık borcudur.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 233 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 178 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar