Annesine gazeteciyim diyor ama aslında o konsomatris!

Sözcü Gazetesi Yazarı Necati Doğru'nun bugünkü (03.10.2022)''Annesine gazeteciyim diyor ama aslında o konsomatris!'' başlıklı yazısı.

Konsomatrisler beni bağışlayın. Amacım mesleğinize kem gözle bakmak değil. Sizler işinizin “gereğini yapan” insanlarsınız.

Para babası.

İktidar zengini.

İhale kapmışı.

Sizleri masasına çağırır. Birlikte yer içer, “gereğini yaparak” paralı müşteriyi rahatlatır ve çalıştığınız pavyon ile bara da kazançlar sağlarsınız.

Sözüm size değil.

Gazeteciyiz diyorlar.

Konsomatrisler.

İktidar rahatlatıyorlar.

Ahmet, Mehmet, Mahmut, Hande, Zafer, Okan, Yavuz, Hilal, Abdülkadir, Nagehan, Kübra, Nasuhi say say bitmez. Son 20 yılda sayıları yüzde 1000 artış gösterdi.

Köşeleri tuttular.

TV'leri kapladılar.

Ar damarlar çatladı.

TV ekranında “ağzından çıkan her söz kanun sayılan” iktidar partisi başkanı ile beraber oturmuşlar. Yayın yapıyorlardı. Amaçları, gazeteciliğin esası olan gizleneni, saklananı, kötüye gideni,  çalanı, çaldırılanı ortaya çıkartmak değildi. Gazetecilik görüntüsü altına gizlenip konsomatrislik yapmaktı.

Moral yükseltmek.

Rahatlatıp göze girmekti.

Al sana bir konsomatris gazeteci sorusu: “Şehir hastanelerini muhalefet sözcüleri eleştiriyordu… Sesleri biraz kesildi… Siz bunu nasıl karşılıyorsunuz efendim…”

Ve al sana cevap:

“Abdülkadir!

Ahmet Bey'e bak.

O gereğini yazıyor.

Sen de durma.

Gereğini yaz…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar