Annenin feryadı!

Eşini ve oğlunu o gece kaybetmiş acılı annenin aslında adalet aradığını biliyoruz. Adalet aradığı için soruyor: “250 şehidi kaça sattınız?” Hukuk aradığı...

Eşini ve oğlunu o gece kaybetmiş acılı annenin aslında adalet aradığını biliyoruz. Adalet aradığı için soruyor: “250 şehidi kaça sattınız?” Hukuk aradığı için “Anlı şanlı günlerimizi çaldılar! Haram olsun, bana haram ettikleri her gün gibi” diyerek sorusunu paylaşıyor.
Bu soru kime?
Cevap veren yok.
İşitmiyorlar.
Sağırlar.
15 Temmuz’da darbeciler, İstanbul boğaz köprüsü girişinde iktidar partisi AKP’nin reklamcısı Erol Olçok ile oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u da şehit ettiler. O gece hem eşini ve hem oğlunu kaybeden Nihal Olçok, “adaleti kaça sattınız?” diye sorarken; FETÖ’nün siyasi ayağına dikkat çekmek istiyor olmalı.
Acılı anne!
Bir iş adamını!
Ve bir de ihaleyi!
İşaret ediyor.

★★★

İktidar büyükleri ile de yakınlığı olan Fettah Tamince adlı iş adamı, bir zamanlar Fetullah’a yakın olduğunu kendisi itiraf etmişti. TUSKON üyesi ve Zaman Gazetesi ortağı olmuştu. Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ile MASAK raporlarına göre Fetullah cemaatine bağlı vakıflarda mütevelli heyet üyeliği yapmış, himmet parası toplamıştı. Bu yönde basında çok sayıda haber, bilgi yayınlanmıştı. Tamince hakkında FETÖ soruşturması başlatılmış fakat savcı “kovuşturmaya gerek yoktur” kararı vermişti. Daha sonra bu savcının da içinde yer aldığı bazı savcılar, “FETÖ dosyalarında adı geçen bazı kişiler hakkında para karşılığında takipsizlik kararı verdikleri” şüphesiyle açığa alınmışlardı.
Annenin isyanı bunaydı.

★★★

Adalet arayan anne, Atatürk Kültür Merkezi (AKM) ihalesinin iş adamı Fettah Tamince’nin şirketine verilmesi haberini de paylaşarak, “İhale verildi. Bu mudur? Neyle neyi takas ettiniz?” diye soruyor.
AKM ihalesi!
Roman olur.
Yıkıldı.
Yeniden yapılacak.
860 milyon TL’ye ihale edildi.
İhaleyi Tamince’nin Sembol adlı şirketi ile Yeni Yapı adlı bir şirket kazandı. Maliyetin 1 milyar TL’yi bulması kuvvetle tahmin ediliyor. Oysa 9 yıl önce 2010’da “AKM’yi tamamen yıkmaya gerek yok, güçlendirip restore ederek İstanbul’a kazandırırız” fikri hakim oldu. Bunun için 90 milyon TL gerekiyordu. Bu parayı da hibe olarak Avrupa Kültür Başkenti Ajansı verecekti. Türkiye’den bir kuruş çıkmayacaktı. Ne oldu, ne döndü, anlaşılamadı. Birileri dava açtı AKM’nin yenilenmesi projesi durduruldu.

★★★

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar