Cami satan Belediye! Tuhaf bir İslam!

Ey hocalar, hafızlar, imamlar, din alimleri! Ey profesörler, demokrasi savunucuları, siyaset önderleri, çok ünlü yazarlar! Cami satıp parasıyla ziyafet veren acayip bir belediyecilik peydahlandı. Tuhaf bir İslam doğdu. Sizlerin bir...

Ey hocalar, hafızlar, imamlar, din alimleri! Ey profesörler, demokrasi savunucuları, siyaset önderleri, çok ünlü yazarlar! Cami satıp parasıyla ziyafet veren acayip bir belediyecilik peydahlandı. Tuhaf bir İslam doğdu. Sizlerin bir diyeceği yok mu?
Sat camiyi.
Kokteyl ver.
Sat camiyi.
Ziyafet çek.
Sat camiyi.
Vergi borcunu kapat.
Parayı ilk Lidyalılar buldu. İlk cami ticareti belediye ile Maliye alış-verişi yoluyla Üsküdar’da başladı.
2013 yılıydı.
Üsküdar’ın Belediye Başkanı yine Hilmi Türkmen (AKP) idi. Allah’ın evi ve kutsal mekanlar olarak bilinen “camiler dünya İslam tarihinde ilk kez Üsküdar’da arazisiyle birlikte satılacak menkul ve satın alınacak ticari mekan haline” getirildi.
Birinci caminin adı:
Emine Hatun.
Satılığa çıkarıldı.
Maliye’ye satıldı.
İkinci caminin adı:
Hasan Uzun.
Satışa çıkarıldı.
Maliye satın aldı.
Üçüncü Caminin adı:
Bahçelievler.
Satış listesine konuldu.
Alıcısı yine Maliye oldu.
Dördüncü caminin adı:
Avarlızade.
Satışa çıkarıldı.
Alıcısı yine Maliye oldu.

★★★

6 yıl önce 4 camiye Maliye Bakanlığı alıcı oldu. Üsküdar İlçesi, 2013 yılında da iktidar partisi AKP’nin belediye başkanı yönetimindeydi. İktidarda da AKP vardı. İktidarın Maliye Bakanı ile iktidarın Üsküdar İlçe Belediye Başkanı bu “cami ticareti” için mutlaka bir öngörüşme ve el sıkışma yapmışlardı ki, Maliye 4 cami birden almaya karar verdi. Acayip bir belediyecilik, tuhaf bir İslam yan yana geldi.
Ve camiler satıldı.
Ben de saf adamım!
O yıl (2013’de) bu köşeden saf saf;  “Maliye (Hazine) Üsküdar’daki camileri alacak, ne yapacak?” diye sormuştum.
Kapısına gişe mi koyacak?
Namaz başına para mı alacak?
Ortaya çıktı ki o yıllarda Üsküdar Belediyesi, ödemesi gereken vergileri ödeyememiş, Maliye’ye 7 milyon 370 bin TL (eski parayla 7 trilyon 370 milyon) borcu birikmişti. Belediye, Hazine’ye borç takmıştı. Maliye Bakanlığı, bakan onayıyla, Üsküdar Belediyesi’nden 4 cami satın almaya razı olmuştu. Camiler bu borcu kapatmak için ticaret malı haline getirilirken aynı Belediye, Üsküdar semti Validebağ’da yeni bir cami yapmaya kalktı. Karşı çıkan semt sakinlerini zabıtaya dövdürdü.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 172 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 221 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar