Adalet arayan adam: Turgut Kazan!

Bu ülke “hukuk ve adalet adına” neler gördü, neler yaşadı. 12 yıl önceydi. İlhan Cihaner, 2007 yılında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı oldu. Şehirde durum şuydu: Efendiler ve Hoca...

Bu ülke “hukuk ve adalet adına” neler gördü, neler yaşadı. 12 yıl önceydi. İlhan Cihaner, 2007 yılında Erzincan Cumhuriyet Başsavcısı oldu.
Şehirde durum şuydu:
Efendiler ve Hoca efendiler.
Cübbeliler ve cübbesizler.
Şeyhler.
Tarikat ehli olanlar.
Cemaate vidalanmış şirketler.
Hacca gittiğini söyleyen ve her yıl umre yapan yeni tip iş adamları. Başta Fetullah Gülen Cemaati olmak üzere önde gelen cemaatlerle kol kola girmiş, ılımlı İslam kremiyle makyajlı güçler. Kara para aklanıyordu. Sahte diploma hazırlanıyordu. Cemaat liderinin işaret ettiği kişiler, Diyanet’de istediği yere atanıyor, makam sahibi yapılıyordu. Genç Başsavcı İlhan Cihaner, bu yapının üstüne gitti.
Kendini hapiste buldu.
Avukatı Turgut Kazan’dı.
Cihaner’in dosyasının Yargıtay’a gönderilmesini istedi. Kabul edilmedi. Cihaner’in dosyası İstanbul’da Dursun Çicek dosyası ile birleştirildi.
Avukat Turgut Kazan:
“Bu tam bir keyfiliktir… 12 Mart ve 12 Eylül askeri darbe dönemlerinde bile böyle bir örnek yaşamadım…” dedi. ★★★ Turgut Kazan gibi adalet arayıcıları ülkemizde var. Sayıları az değil. İyi ki onlar var. Adaletin Türkiye’ye eksiksiz ve tam olarak gelmesini en çok kim istiyor diye sorsanız, Turgut Kazan derim. 57 yıldır girmediği dava kalmadı. İstanbul Barosu Başkanlığı da yaptı.
Susmadı.
MİT’in, Polis’in, Ordu’nun, Hükümet’in, Meclis’in, Yargı’nın, kilit Bakanlık’ların, Belediye’lerin, Üniversite’nin, Medya’nın, Diyanet’in, Camiler’in, Vakıflar’ın, şehir rantı avcısı, ithalat ve sıcak paraya bağımlı yeni zengin sınıfın nüvesine yerleşen Fetullah Gülen Cemaati’nin “adaletin boynunu” vurduğu ve FETÖ’cü olmaya gittiği günlerde bizim göremediklerimizi, sezemediklerimizi Turgut Kazan gördü.
Gördüğünü hep söyledi.
Bütün basını uyardı.
Yalancı şahit buluyorlar.
Sahte belge üretiyorlar.
Suçsuzu mah...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 172 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 221 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar