Çin ve biz!

Çin, Uygur Türkleri’ne asimilasyon uyguluyor. Kabul edilir değil. İnsanlık suçu işliyor. Bu Çin’in karanlık yüzü. Aynı Çin, ayın ışık almayan karanlık...

Çin, Uygur Türkleri’ne asimilasyon uyguluyor. Kabul edilir değil. İnsanlık suçu işliyor. Bu Çin’in karanlık yüzü. Aynı Çin, ayın ışık almayan karanlık yüzünde “tarımsal ekim” başlattı. Bu da Çin’in insanlığa sunduğu aydınlık yüzü.
Ayın arka yüzüne!
Araç hiç inmemişti.
İlk kez Çin, indirdi.
Çinli bilim insanları, 4 uzay aracının içine gezen robotlar koymuşlardı. Gezen robotlar araçtan çıktılar, ayın karanlık yüzünde gezinmeye başladılar. Çinli bilginler, ayın yörüngesine bir de gezen (dolanan) uydu yerleştirmişlerdi. Gezen uydu aracılığıyla robotların çalışmalarını (ilk resimleri) dünya insanlığına gönderdiler.
Robot da olsa heybe yok.
Boşa gezmeyeceksin.
Çinli bilim insanları gezen robota gezdiği Ay toprağında araştırma görevi de verdiler: Ayın karanlık yüzünde erimiş kaya tabakalarını, kırılmış kayaların içeriğini, ayın yüzünü oluşturan tozu inceleyeceksin. Ayın oluşumuna ışık tutacak bilgileri dünya insanlığı adına toplayacaksın.

★★★

Gezici robotlar yanlarında bir konteyner götürmüşlerdi. Konteynerin içinde dünyadan 6 canlı türü ile pamuk tohumu, koza tohumu, patates, meyve sineği, maya ve çiçekli bitki vardı. Gezen robotlar konteynerin kapağını açtılar, 6 canlı türü ayın karanlık yüzüne bırakıldı. Tohumlar da ayın karanlık yüzünde toprağa düştüler. Çinli bilim insanları düşündüler ki, canlılar ile bitkiler arasında karbondioksit ile oksijen alış-verişi başlayacak.
Ayda tarım başladı!
Hasadı bol olsun.
İleride insanlık ayda koloniler kuracağı için yiyip içeceğini de ayda yetiştirsin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar