1 değil 2 mi!

İçişleri Bakanı Soylu, sık sık açıklamalar yaptı ve polisin sıkı çalıştığını anlattı. Örnekler verdi. Geçen yıl: 8.6 milyon. Bu yılın 8 ayında: 4.5 milyon....

İçişleri Bakanı Soylu, sık sık açıklamalar yaptı ve polisin sıkı çalıştığını anlattı.
Örnekler verdi.
Geçen yıl:
8.6 milyon.
Bu yılın 8 ayında:
4.5 milyon.
Dünya rekoru.
Bir ülkede yakalanan en yüksek extasy miktarıdır. Uyuşturucu hapları, eroin, esrar, kokain çetelerini çökerten ve mafyayı yakın takibe alan başarılı polis örgütü bizde.
Alkışlıyoruz.
Ancak ölümcül bir çelişki yaşıyoruz: Dünyada en çok uyuşturucu çetesi çökerten ülke Türkiye’nin hapishanesinden “çete lideri (baron diyorlar) hakim kararı ile birkaç saatliğine serbest bırakılıp” kaçıyor.
Baron kaçmıyor.
Rüşvet dönüyor.
Yüklü bir para.
Hakimin ifadesi:
Bana baskı yapıldı.
Kim baskı yaptı?
Milletvekili.
Hangi partiden?
İktidar partisinden.
Bu konuyu, siz okurların yüksek sabrına sığınarak, çokça yazıyorum. Çünkü “Hapishaneden uyuşturucu çetesi lideri kaçırtmanın bir tarifesi” oluşmuş. 3 milyon dolar gibi yüklü bir para. Bizim gazete SÖZCÜ, bu konuyu toplumun bilgisine ve gündemine Aytunç Erkin’in haberleri ile getirdi.
İlk SÖZCÜ getirdi.
Ben sadece takip ediyorum.
Sonuç çıksın bekliyorum.

★★★

Olanı bugün de yine sabrınıza sığınarak tekrar özetleyeyim, duymayan kulaklar da duysun, kapanan gözler açılsın: Uyuşturucu işi yapan ve seri cinayetlerin azmettiricisi İran asıllı Naci Zindaşti, uzun süredir aranıyordu. Yakalandı. Silivri Cezaevi’ne kondu. Fakat hakim kararı ile gece saat 23.30’da cezaevinden serbest bırakıldı. AKP’li bir milletvekili hakimi, baskı altına alıp korkuttu. Hakimler ve  Savcılar Kurulu (HSK) serbest bırakan hakim hakkında soruşturma başlattı, görev yerini değiştirdi. Hakim Cevdet Özcan ifadesinde; “Eski bir milletvekili beni sürekli aradı ve bu şahsın mutlaka tahliye edilmesi yönünde telkinde, baskıda bulundu. Devletin bu konuda duyarlılığı olduğunu belirtti” dedi. Bu hakim HSK kararnamesi ile İstanbul’dan alınıp Erzurum’a atandı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 226 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar