İmralı’da Rabia olur!

PKK’nın Kandil’deki 3 önemli ismi; Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için ABD, toplam 12 milyon dolar ödül koydu. Büyük para. Yakalayana değil. Yerlerini ihbar edene. 3 ismi yakalayana ise ne kadar verileceği...

PKK’nın Kandil’deki 3 önemli ismi; Murat Karayılan, Cemil Bayık ve Duran Kalkan için ABD, toplam 12 milyon dolar ödül koydu.
Büyük para.
Yakalayana değil.
Yerlerini ihbar edene.
3 ismi yakalayana ise ne kadar verileceği açıklanmadı. Onlar da muhtemelen “25 milyon dolar” ödül alabilir. Bu 3 isim de yakalanırsa İmralı Adası’nda yatan Öcalan’ın yanına konulursa Rabia olur. Rabia, Arapça dörtlü-dördüncü demek.

★★★

ABD Başkanı, sözcüleri PKK’nın Kandil’deki 3 önde gelenini “yakalayıp Türkiye’ye vermeyi” ciddi ciddi teklif ettiler. Bizim Dışişleri Bakanı ile eski Genelkurmay ve yeni Milli Savunma Bakanı, bunun bir aldatmaca ve “PKK’yı PYD’ye dönüştürmenin ve tıpkı Irak’ın kuzeyinde olduğu gibi Suriye’nin de kuzeyinde bir Kürt Özerk Devleti yaratmanın” sinsice, tilkice, alçakça bir oyun olduğunu söylediler.
Doğrudur.
ABD’den her şey beklenir.
Ancak ortada kararlı bir şekilde “İmralı’yı dörtleyip Rabia” yapma teklifi var. ABD, bu 3 ismi yakalayıp, “gelin alın” derse iktidar adamları ne yapacak?
Salın gitsinler mi diyecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 172 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 221 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar