Hortlak mı!

İnsan yaşadıkça, gördükçe şaşırıyor. O kadar çok intihar etti ve tekrar dirildi ki, sonsuz defalar mezarından hortladı. Bu yenisi olabilir mi? Yeni bir Balyoz. Yeni Ergenekon. Bunlar “pusu...

İnsan yaşadıkça, gördükçe şaşırıyor. O kadar çok intihar etti ve tekrar dirildi ki, sonsuz defalar mezarından hortladı.
Bu yenisi olabilir mi?
Yeni bir Balyoz.
Yeni Ergenekon.
Bunlar “pusu davalarıydılar” ve Genelkurmay Başkanı dahil, ordunun kuvvet komutanları, generalleri, subaylarını hedef almış kumpastılar. TV kameraları eşliğinde evlerinden alındılar. Daha soruşturma başlarken TV’lerde suçlu ilan edildiler. Sahte belgeler, gizli tanıklar, üretilmiş CD’lerle süren davalarla  4- 5 yıl gibi uzun süre hapiste yatırıldılar. Fetullah’ın polise ve yargıya hakim olduğu ve iktidar tarafından da “savcısıyız bu davların…” diyerek desteklediği dönemdi.
Hortlak mı!
Tekrar mı diriliyor!
Dün Boğaziçi Üniversitesi Matematik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Betül Tanbay, Bilgi Üniversitesi Hukuk Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turgut Tarhanlı’nın da aralarında olduğu 13 kişi gözaltına alındı.
Ne yapmışlar?
Basına ilk sızan bilgilere göre; “Gezi Parkı eylemlerini derinliğine kışkırtmak için yurtdışından ‘Kırmızılı Kadın-Duran Adam’ türü profesyonel eylemci getirtmişler. Biber gazi ithalatını engellemeye çalışmışlar. DEPO adı verilen bir mekanda toplantı yaparak Gezi Parkı eylemlerinin günlerce devam etmesine destek  sağlamışlar.”
Doğru olabilir mi?

★★★

13 kişi; içlerinde profesörler, üniversitede ders veren insanlar var. Gerçekten “Duran Adam-Piyano Çalan Genç- Kırmızılı Kadın” türü uzmanlaşmış eylemci getirtmiş olabilir mi? Yerleri, yurtları, adresleri belli,  kaçacak olsalar şimdiye kadar çoktan kaçabilecek bu insanlar, “yarın gelin ifadenizi alacağız…” diyerek çağırılamaz mıydı? TV kameraları canlı yayını altında bu insanları evlerinden toplamaya ne gerek vardı?
Ne kadar benziyor.
Balyoz da böyle başlamıştı:
Türk uçakları havalanacak.
Camileri bombalayacak.
Dindar-laik ayrışacak.
Birbirine vurdurulacak.
Ordunun komutanı Genelkurmay Başkanı da “terör örgütünün başı” çıkacak.
O puslu günleri yaşadık.
Altından FETÖ çıktı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar