Biz, bize!

Hazine Bakanı ile Cumhurbaşkanı, “Biz bize yeteriz modeli” geliştirdiler. Enflasyonla topyekun mücadele programı başlatıldı. Mübarek olsun. Sonu hayırlı gelsin. Modele bakıyoruz: “Enflasyonu kim...

Hazine Bakanı ile Cumhurbaşkanı, “Biz bize yeteriz modeli” geliştirdiler. Enflasyonla topyekun mücadele programı başlatıldı.
Mübarek olsun.
Sonu hayırlı gelsin.
Modele bakıyoruz: “Enflasyonu kim yaratır, kimin işine yarar?” sorusunun cevabı yok.
Sadece kurumlar var.
İsmini duymadığımız.
Varlığını bilmediğimiz.
Yepyeni kurumlar.
Modele göre kurumlar birlikte, topyekun dayanışma içinde çalışacak. Ve bu “derinleşen durgunluk ve müzminleşen döviz, faiz, fiyat artışı sarmalını” inşallah yeneceğiz. ★★★ Yeni kurumları tanıtayım:
ZAK:
Zam Avcıları Kurumu.
Her mahalleli bir araya gelip ZAK kurabilir. Mahalledeki marketlerde ve alışveriş merkezlerinde zam yapanları tespit eder, EZK’ya bildirir.
EZK:
Enflasyon Zabıtası Kurumu.
Her büyükşehir belediyesi enflasyon zabıtasının sayısını güçlendirir, “ZAK”dan gelen ihbarları değerlendiren zabıta gücü “stokçu ve fırsatçının” iflahını kesecek baskınları yapar, malın giriş faturalarını inceler, zabıt tutar.
ETMK:
Enflasyonla Topyekun Mücadele Kurumu.
Beşikteki bebeden 80’lik dedeye kadar 81 milyon halkımızın tamamı enflasyonla mücadele için elini taşın altına koyar ve ÖBK üzerinde “mahalle baskısı” uygular.
ÖBK:
Önce Bindirenler Kurumu.
Fiyatları yönlendirme, satış noktalarını kontrol etme, market ve alışveriş merkezlerine hakim olma gücünü elinde bulundurdukları için sattıkları mallara, önce yüksek ve aşırı zam bindirenler, model gereği SYOİK’ya dönüşür.
SYOİK:
Sonra Yüzde On İndirenler Kurumu.
Maliye ve Hazine Bakanı’nın “ETMK’yı açıkladığı gün” anında “3 ay boyunca en az yüzde 10 indirim afişini” mağaza vitrini camlarına yapıştırma yarışına girer. Bize önce yüzde 100 bindirim yapılmıştır. Sonra a...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar