Ayşe Teyze! Swaplama!

Bayramınız kutlu olsun. Bayram kardeşlik, barış, yakınlarla buluşma, dostları, arkadaşları anma günüdür. Bu dünyaya pencerelerini kapatan Güngör Uras için yazar dostları, arife ve bayramın ilk...

Bayramınız kutlu olsun. Bayram kardeşlik, barış, yakınlarla buluşma, dostları, arkadaşları anma günüdür. Bu dünyaya pencerelerini kapatan Güngör Uras için yazar dostları, arife ve bayramın ilk günü güzel yazılar yazdılar.
Ayşe Teyze öne çıktı.
Işıklar içinde yatsın Güngör Uras, “Ayşe Teyze ve Ali Rıza Amca” tiplerini ekonomi yazarlığına hediye edip, gitti. Ekonominin bilgi isteyen çetin, çapraşık, zor anlaşılır kavramlarını ve konuları “Ayşe Teyze” üzerinden anlatırdı.
Kim bu Ayşe Teyze?

* * *

İş Bankası Kültür Yayınları’ndan çıkan ve hayatını anlattığı “Saf ve Bakir Anadolu Çocuğu Güngör Uras Kitabı” adlı nehir söyleşide de yazdı. Gazeteci İbrahim Ekinci ile yaptığı röportajda şunları söyledi: “1982 yılında Güneş Gazetesi’nin ekonomi bölümü sorumlusu Necati Doğru’ydu. O yıllar halkımız ekonomide olup bitenden bugünlerde olduğu kadar ilgilenmez, neyin ne olduğunu pek bilemezdi. Necati Doğru’nun teşviki ile ben bir köşe hazırladım. Önce karikatürist (rahmetli) Mıstık’ın, daha sonra da Haslet’in çizimleriyle ekonomideki güncel olayları basitleştirerek yazmaya başladım. İlgi gördü. Necati Doğru, Güneş’ten ayrılıncaya kadar devam etti…”

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 441 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar