Akil adamlar zamanı!

Sözüm “o bildiğimiz” akil adamlar üzerine değil. Bir üniversitenin ilahiyat fakültesi öğretim üyesi, “deve sidiği şifadır” reçetesi yazmıştı. Aynı akil adam 1 doların...

Sözüm “o bildiğimiz” akil adamlar üzerine değil. Bir üniversitenin ilahiyat fakültesi öğretim üyesi, “deve sidiği şifadır” reçetesi yazmıştı. Aynı akil adam 1 doların 7 TL’yi aştığı gün; “Yaşadığımız, adı konulmuş bir istiklal savaşıdır.  Bu savaşta tarafsız kalmak, sessiz kalmak düşmanla işbirliğidir. Elindeki altını, dövizi olanların bozdurup TL’ye çevirmesi  farz-ı ayandır” aklını verdi.
Akıl verenimiz çok olsun.
Akılımız başımızdayken.
Kendimizi sorguya çekelim.
Nasıl bugünlere getirdin?
İyi günlere nasıl götüreceksin?

* * *

Evet!
Bozdurduk dolarları.
Çözüldü yastık altları.
Merkez Bankamız, “Swap” adımlarını attı. Milliyetçi bir partimiz bile dolara yatırım yapmış, bozdurdu… Ve Küresel finans kurtları, kararlı duruşumuzdan çok korktu (!)
Dolar 6 TL’nin altına indi.
Dilerim daha da iner.
Dolardaki inişin kalıcı olup olmayacağını bize “deve sidiğini şifa” diye satanlar değil, gerçekten “dış borç- cari açık- bütçe açığı” olmak üzere 3 kırmızı ışığı aynı anda yandığı için “kırılgan ilan edilmiş ekonomimizin nasıl toparlanacağını” bilebilecek akil adamlar söylesin.
Bir akil adam yetmez.
İki akil adam da yetmez.
Beşi-altısı bir olsun.
Türkiye ne yapmalı?
Akil adamlar akıl versin.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 226 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar