Londra’ya döviz dilenmeye gidiyorlar!

Meydanlar ısınıyor. Ekranlar canlı. Vaatler cömert. Cümleler keskin. Bildirgeler ihti­yaç listesi. Manifestolar kabarık. Anketler ortada. Anketler; “kentlerde ‘hayır’ diyen oyların artması ve gençlerin neredeyse...

Meydanlar ısınıyor.
Ekranlar canlı.
Vaatler cömert.
Cümleler keskin.
Bildirgeler ihti­yaç listesi.
Manifestolar kabarık.
Anketler ortada.
Anketler; “kentlerde ‘hayır’ diyen oyların artması ve gençlerin neredeyse blok halinde değişime mühür bas­ması” tayin edici olacak diyor.
Kentler:
Dolar vurgunu yedi.
Döviz artıyor.
Fiyatlar delirtiyor.
Gençler:
İşsizlik vurgunu yedi.
Gençler gelecek istiyor.
Seçimin sonucu geliyor, geliyor “kentlerin ve gençlerin oylarına” vidalanıyor.

* * * 

Ekranda, sarayda, kürsüde, meydanda ve her mekanda liderlerin ağızlarından dökülen her cümle kentlere ve gençlere mermi hızıyla ulaşıyor.
Mermi namludan çıkar.
Namluya geri dönmez.
Yeniden cumhurbaşkanı seçilmek için oy isteyen Tayyip Erdoğan, Erzu­rumlulara; “Biz Soros’un (meşhur para spekülatörü) değil, Allah’ın kuluyuz… Erzurumlu Dadaş, yastık altındakini sat, liraya yatır” diyen sözlerle seslendi.
Söz, ağızdan çıkan mermi!
“Soros’un kulu deği­liz” sözünün ağızdan çık­tığı sıralarda; ekonomiden sorumlu Bakan Mehmet Şimşek ile Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya, Londra’ya dolar ve Euro sahibi bankacılarla (Soros tipli adamlarla) görüşmeye gideceklerini açıklıyordu.
Erzurum’da Soros’a çak!
Londra’da döviz dilen!

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 226 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar