Yorumsuz bir yazı!

Genelkurmay eski Başkanı İlker Baş­buğ, “Zeytin Dalı Harekatı” başladı­ğında özelikle kendileri şehit oluyor gibi görüntü veren liderleri ve parti yöne­ticilerini işaret etmiş...

Genelkurmay eski Başkanı İlker Baş­buğ, “Zeytin Dalı Harekatı” başladı­ğında özelikle kendileri şehit oluyor gibi görüntü veren liderleri ve parti yöne­ticilerini işaret etmiş, “siyasete alet etmeyin…” demişti. Karşılığını iktidar partisi sözcülerinden “seni yeniden hapse attırırız…” diye yorumlanacak tehdit dolu cümleler ile almıştı.
Yorumsuz bilgiler yazacağım.
Yorumu size bırakacağım.
Bu bilgileri bir eski milletvekili ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Oku­yan’ın yaptığı bir açıklamadan yeni öğrendim. Bir TV kanalında sesli canlı anlatmış. Yaşar Okuyan, MHP ve Ülkü Ocakları kökeninden gelme, 1980 Darbesi sonrası “İdamdan yargılan­mış” biridir. Sosyal Güvenlik Bakanlığı sırasında “ilaç şirketlerinin SSK’yı soymalarına karşı kararlı ve sonuç alan” politikanın takipçisi olduğunu herkes takdir etmişti. * * * Yaşar Okuyan, önce bilgileri nasıl elde ettiğini anlatıyor.
Şöyle olmuş: CHP Bolu Milletveki­li Tanju Özcan Meclis’te Milli Savunma Bakanı cevaplasın diye bir soru öner­gesi vermiş ve “Yılda kaç kişi çürük raporu aldı, kaç kişi bedeli asker­lik faslından askerlik yapmadan, terhis oldu ve çürük raporu alan­ların içinde iktidar partisi başkanı, başbakanı, bakan, milletvekili, il başkanı, ilçe başkanı olmuşların yakınlarından kimler var?..” diye sormuş. Tanju Özcan, aldığı cevapları Meclis’te dile getirmiş. Yaşar Okuyan bu listeyi ve olanları şöyle açıklıyor:
“2015 yılında:
57 bin 903 kişi.
2016 yılında:
66 bin 370 kişi.
2017’nin ilk 7 ayında:
30 bin kişi çürük raporu almış. Yani 2.5 yılda 150 bin kişiden fazla askerlik çağına gelmiş insanımız ya çürük raporu alarak ya da para ödeyip 21 günlük bedelli yoluyla askerlikten yırtmış. Çürük raporu alanların büyük bölümü de “aynı hastaneden” almışlar ki, bu da cevaplanması gereken bir durumdur.
Şi...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 437 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar