Tek yumurta ikizleri!

Yeni şartlar, yeni durumlar yarattı. Yeni durumlar da “şeytanların ittifakını” doğurdu. İttifak; farklı yumurtadan çıkmışların, aynı yumurta ikizine dönüşmeleri demek oluyor. Aslında...

Yeni şartlar, yeni durumlar yarattı. Yeni durumlar da “şeytanların ittifakını” doğurdu. İttifak; farklı yumurtadan çıkmışların, aynı yumurta ikizine dönüşmeleri demek oluyor. Aslında büyük fotoğraf için anlaşmış durumdalar. Şeytanca pazarlık içindeler.
Şurası senin olsun.
Orası benim olsun.
Şu piyonlar sana.
Bu kuklalar bana.
Biz bir olalım.
Oynatalım.
Esad’ı, İran’ı sen oynat.
PKK-PYD’yi ben oynatayım.

* * *

ABD: İran’ın Suriye’de etki alanını daraltmayı hedefe koydu. Rusya’nın nüfuz alanını da sınırlamayı öne geçirdi. Türkiye’yi ise geri kazanma oyunu ile oyalayarak Rusya’ya “Afrin’i Esad’a teslim etmeye” razı olduğunu bildirdi.
RUSYA: Suriye’de Esad rejimi, en verimli topaklarını ve petrol yataklarını PYD-PKK’ya kaptırdı. PYD ile PKK’yı bu güce hem Rusya’nın ve hem ABD’nin birlikte açık desteği ulaştırdı fakat şimdi daha çok ABD’nin güdümündeler ve ellerinde tutukları Suriye toprağıyla İran’ın İsrail sınırına kadar nüfuz etmesini engelleyecekler. ABD’de zaten bunun için onları destekliyor.  Rusya’nın bu yüzden hem İran’ı, hem Esad’ı mutlu etmek için PYD ile PKK’ya “sopa göstermesi” gerekiyor. Sopayı kaldırdı; “Sizi Fırat’ın doğusuna” mahkum ederim demeye getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 173 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 431 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 226 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 141 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar