Hz. Ömer aranıyor!

Adında “Adalet ve Kalkınma” sıfatları yazılı.  Ülkede “adalet” yok oldu.  “Adalet” yazılı kartondan pankart taşıyarak yapılan bir yürüyüşün sonunda meydanda 3.5 milyon...

Adında “Adalet ve Kalkınma” sıfatları yazılı.  Ülkede “adalet” yok oldu.  “Adalet” yazılı kartondan pankart taşıyarak yapılan bir yürüyüşün sonunda meydanda 3.5 milyon insan topladı. Ülkede “kalkınma” da çöktü. Parti ambleminde pır pır eden bir ampul kaldı. Önümüzdeki ilk seçimde yüzde 40’ın altına inme belirtileri her gün biraz daha ortaya çıkıyor.
Niçin 40’ın altına inecek?
Çünkü Hz. Ömer’i öldürdü.
15 yıl önce söz vermişti.
3Y’yi kaldıracağız.
3Y:
Yoksulluk.
Yolsuzluk.
Yasaklar.
Yoksulluk alev oldu.
Yolsuzluk yol oldu.
Yasaklar kanun oldu.

*  *  *

15 yıl sonra geçen gün adında “Adalet ve Kalkınma” olan partinin Genel Başkanı, “partiyi yenilememiz şart. Yeni Hz. Ömer’ler bulacağız” dedi.
Nereden, nasıl bulacak?
Yeni Hz. Ömer’ler kimdir?
Bu devirde birinin “yeni Hz. Ömer özellikleri taşıdığı” nasıl anlaşılacak? Gerçi parti içinde “Yeni Hz. Ömer benim deme yarışı” ağza alınmayacak küfürlerle başladı.  Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. Ahmet Ağırakça, Twitter’da “parti içine sızan hırsızlar daha doğmadan ben siyasetin içindeyim ve ben genel başkanımızın (yeni Hz. Ömer’ler bulacağız diyenin) Mardin temsilcisiyim, size geçit yok… Biz (yani bu profesör ile yeni Hz. Ömer’ler arayan AKP Genel Başkanı) Milli Nizam’dan (Erbakan’ın kurduğu parti) beri 50 yıldır bu davadayız” diyerek diğerlerine meydan okudu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Yabancılar oynadı! Cimbom berabere! 01 Aralık 2023 | 174 Okunma Tüküreyim o futbolcunun dolarına! 29 Kasım 2023 | 438 Okunma Gitti gitti nereye gitti! 27 Kasım 2023 | 227 Okunma Acı yalan sarmalı! 26 Kasım 2023 | 145 Okunma Yıkayan ile yıkanan! 24 Kasım 2023 | 177 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar