Seçim hükümeti ve ilk hamleler

Seçim hükümeti üzerinden ortaya çıkan ilk hamle, AK Parti’nin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni döneme dair hayli şaşırtıcı adımlar atacağına işaret ediyor. Nitekim MHP milletvekili...

Seçim hükümeti üzerinden ortaya çıkan ilk hamle, AK Parti’nin ve Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun yeni döneme dair hayli şaşırtıcı adımlar atacağına işaret ediyor. Nitekim MHP milletvekili Tuğrul Türkeş’in, kendisine seçim hükümetinde teklif edilen bakanlık teklifini kabul etmesi, hayli ilginç tartışmaya kapı açacak bir gelişme. 

Hükümet kurma görevini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’dan alan Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun, üç muhalefet partisinden yaptığı tercihler de birer birer bakıldığında taktik, toplamda ise stratejik bir çalışmanın sonucu olarak okunabilir. MHP’nin efsane lideri Alparslan Türkeş’in oğlu Tuğrul Türkeş’e yapılan teklifin, kendisi tarafından kabulü ise MHP içinde çok farklı tartışmalara kapı açacaktır.

Seçim sonuçlarının ardından, özellikle MHP teşkilatlarında ve parti tabanında AK Parti ile yapılacak bir koalisyona dair hayli olumlu bir hava vardı. Burada iddia edildiği gibi iki partinin tabanlarındaki bir sosyolojik yakınlıktan söz edilebilir mi, bu hayli tartışma götürür. Ancak uzun yıllardır iktidardan uzak bir partinin teşkilat ve tabanının, merkezdeki bir siyasi partiyle ittifak istemesi için illa böyle bir yakınlık veya benzerliğe de ihtiyaç yok.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar