Rehavet kapıyı bir kez çalar

Rehavet öyle mi? Sözlüklerdeki karşılığını aktarayım kısaca. Gevşeklik, ağırlık, tembellik, vurdumduymazlık. Biraz daha ayrıntılı ifade edersek; üzerine ağırlık çökmek...

Rehavet öyle mi? Sözlüklerdeki karşılığını aktarayım kısaca. Gevşeklik, ağırlık, tembellik, vurdumduymazlık. Biraz daha ayrıntılı ifade edersek; üzerine ağırlık çökmek, gereksiz yere gevşemek, tedbiri elden bırakmak, yapması gerekeni ihmal etmek, bir başkası nasıl olsa yapar rahatlığında davranmak. 

Son dönemde sıkça duyduğumuz sözcüklerden birisi ‘rehavet’. Önce Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ardından farklı isimler, seçimlerle ilgili değerlendirme yaparken ‘rehavet’ nedeniyle sürpriz sonuçlar olabileceğini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, neredeyse ortaokul yıllarından itibaren teşkilat tecrübesi edinen, deyim yerindeyse sahaya baktığı anda olup bitenin tomografisini çekebilen bir lider. Fotoğraf yerine tomografiyi özellikle kullandım. Çünkü bizzat tanık olduğum örnekler var ve Erdoğan tartışmasız seçim süreçlerini ve sahayı en iyi bilen isim. O nedenle ‘rehavet’ üzerinde durmak gerekiyor.

Gayrı meşru yapılarla, özellikle de terör örgütleriyle mücadele ederken, çok temel bazı zorluklar vardır. Bunlar örgütler için avantaj, onlarla mücadele edenler açısından dezavantajdır. Örgüt, zaten doğası gereği hukuk dışı bir yapıdır, gayrı meşru yöntemleri kullanmakta tereddüt etmez. Kuralsız davranır, amacına ulaşmak için her yöntemi meşru sayan bir tarzda hareket eder.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.241 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 636 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 643 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.570 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar