Operasyon var operasyon içinde

Zaman zaman ‘Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil’ kıvamında dertlenmiyor değilim. Kimin umurunda bilemem. Kimin umurunda değilse onun da derdinde değilim. Söz söylenir, tarihe not düşülür. Duyan...

Zaman zaman ‘Söylesem tesiri yok, sussam gönül razı değil’ kıvamında dertlenmiyor değilim. Kimin umurunda bilemem. Kimin umurunda değilse onun da derdinde değilim. Söz söylenir, tarihe not düşülür. Duyan duyar, anlayan anlar.

Önünde zor bir yol var Türkiye’nin. Dengeler yeniden kurulacak. 7 Haziran seçimlerinin bir inşadan çok, geçiş döneminin kodlarını oluşturacağını söylemek daha gerçekçi görünüyor. Neler görebiliyorum; maddeler halinde paylaşayım. Böylece bir önceki yazının devamıyla ilgili verdiğim sözü de tutmuş olayım:

Bir: Genel seçimlerle ilgili tahmin ve beklentiler, hangi parti ya da partilerin iktidar olacağı üzerine değil. Makul tüm veriler, AK Parti’nin yeniden tek başına iktidar olacağını gösteriyor. Yeni meclisin aritmetiğinde en önemli belirsizlik, HDP’nin barajı aşıp aşmayacağı ile cevap bulacak.

İki: HDP üzerinden devam eden ve bir ucunda ‘köhne’ İstanbul sermayesinin, diğer yanda kendisinden parça koparılmasına razı olmuş CHP’nin, en geride Türkiye ile hesaplaşmasını bu kez de buradan deneyen bir kıta Avrupa ülkesinin bulunduğu operasyona dikkat.

Üç: Bu operasyon, öncelikle Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın elini daraltmayı, aynı zamanda AK Parti’yi iddialarından vazgeçmiş bir iktidar modeline sıkıştırmayı ve çözüm süreci üzerinden Türkiye’nin elde ettiği bölgesel inisiyatifi kırmayı hedefliyor. HDP’nin memleketin batısına pazarlanan sevimli imajına bir de bu gözle bakalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar