Neden başkanlık, mutlaka başkanlık

Seçimlere az bir zaman kaldı. Bu satırları yazarken Erzurum’dayım. Yakın gelecekte ne olacak ve nereye gidiyoruza dair bir telaş yok şehirde. İnsanlar söylendiği gibi kararsız filan da değil. Herkes...

Seçimlere az bir zaman kaldı. Bu satırları yazarken Erzurum’dayım. Yakın gelecekte ne olacak ve nereye gidiyoruza dair bir telaş yok şehirde. İnsanlar söylendiği gibi kararsız filan da değil. Herkes şaşırtıcı bir sükunetle sandığa gideceği günü bekliyor ve acaba kime oy versem diye kara kara düşünen kimseye rastlamadım desem yeridir.

Yaklaşık üç yıl önce Erzurum’a başkanlık sisteminin tartışıldığı bir panelde konuşmacı olmak üzere gelmiştim. O dönem yaptığımız tartışmada, kendim dahil insanların kafasının daha karışık olduğunu hatırlıyorum. Ancak şimdi gerek ülke içindeki, gerekse bölgemizdeki gelişmelere baktığımda ve tüm bunların küresel ölçekteki karşılığını anlamaya çalıştığımda, başkanlık sisteminin daha elzem olduğunu görüyorum.

Daha önce de yazmıştım. Bir kez daha vurgulamak istiyorum. Başkanlık sistemini Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın kişisel arayışı ve güç kazanma denemesi olarak görmenin hiçbir karşılığı yok. Gayet açık ki Erdoğan, şu anda sistemde çok güçlü bir aktör. Arkasında bıraktığı üç dönemlik iktidarın artılarının yanı sıra, geleceğe dair vizyonuyla da toplum nezdinde muazzam bir karşılığa sahip.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar