Merkel’in anketörlerine tebrik

Türkiye, hayli sancılı bir sürecin ardından 1 Kasım seçimleriyle kendi iç dengelerini yeniden kuruyor. Seçim sonuçları, bu dengenin hayli sağlam ve kalıcı biçimde kurulmasına uygun zemini hazırladı....

Türkiye, hayli sancılı bir sürecin ardından 1 Kasım seçimleriyle kendi iç dengelerini yeniden kuruyor. Seçim sonuçları, bu dengenin hayli sağlam ve kalıcı biçimde kurulmasına uygun zemini hazırladı. Bundan sonrası siyasetin maharetine ve ufkuna bağlı. Zaman geçirmeden, Türkiye’nin gerek kendi iç dinamiklerini, gerekse bölgesel değişimin ana dinamiklerini dikkate alarak yola koyulmak gerekiyor. 

Seçimlerden AK Parti’nin hemen herkesin tahminlerinden daha yüksek bir oyla çıkması, toplumun geleceği kurma iradesini yeniden bu partiye verdiğinin açık ifadesi. Öte yandan uzun zamandır devam eden sorunlar ve çatışma alanlarında gözle görülür bir yumuşamanın ve yerine göre uzlaşmanın sinyalleri de güçlenmeye başladı. Başından itibaren aynı tezi savunuyorum. Uzlaşmanın anahtarları AK Parti’nin elinde. Bununla hangi kapıyı açıp hangisi kapalı tutacağı da elbette kendi tercihi. Ancak kazananın her durumda haklı olduğunu aşan bir yaklaşımla siyaset üretmek, Türkiye’nin hayrına olacaktır.

Elbette iç dengelerin kurulması, sadece siyasi sınırlarımız içindeki aktörlerden ibaret sayılamaz. Uzun zamandır Türkiye’yi, özellikle de Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı hedef alan ve hayli kararlı görünen cephenin; seçim sonuçlarının ardından aynı şekilde yola devam etmesi mümkün değil. Erdoğan’ı siyaseten yok etme planının önemli ayakları da ciddi ölçüde darbe almış görünüyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar