Küresel adalet, küresel vicdan

Türkiye önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Dönem başkanı olduğu G20 zirvesi, cumartesi itibarıyla Antalya’da başlıyor. Bu toplantı sonrasında Türkiye’nin bir yıldır devam eden dönem...

Türkiye önemli bir zirveye ev sahipliği yapıyor. Dönem başkanı olduğu G20 zirvesi, cumartesi itibarıyla Antalya’da başlıyor. Bu toplantı sonrasında Türkiye’nin bir yıldır devam eden dönem başkanlığı sona eriyor.

Önce bir noktanın altını çizelim. Türkiye, dönem başkanlığını üstlendiği andan itibaren, kadınlar, gençler, iş adamları ve düşünce kuruluşları gibi önemli alt başlıklar dahil her alanda son derece başarılı bir sınav verdi. Dinamik ve temsil düzeyi yüksek toplantılarla, G20’nin ana yapısını besleyen bu alanlarda başarılı bir çıkış yakaladı.

Peki neden önemli bu uluslararası organizasyon ve sahiden dertlere deva olacak bir boyutu var mı? Kuşkusuz mesela Birleşmiş Milletler gibi yapılara bakıldığında, bu platformun ne böyle bir gücünden, ne de karar mekanizmasından söz edilebilir. Böyle bakıldığında G20’ye bazen gereğinden fazla anlam yüklendiğini düşünenler de var.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.241 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 636 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 643 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.570 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar