Kim doksanlara dönüyor?

Seçimlere neredeyse iki hafta kaldı. Ancak geçtiğimiz cumartesi yaşanan saldırının ardından, en azından kampanya düzeyinde seçimlere dair bir haraketlilik yok. Kuşkusuz terörün hedefi aynı zamanda hayatın...

Seçimlere neredeyse iki hafta kaldı. Ancak geçtiğimiz cumartesi yaşanan saldırının ardından, en azından kampanya düzeyinde seçimlere dair bir haraketlilik yok. Kuşkusuz terörün hedefi aynı zamanda hayatın akışını bozmak, insanları tedirgin etmek ve böylece manevra alanını genişletmek. Ama siyasi partilerin, yaşanan acılara duyarlı olup sessiz bir çalışma yürütmeleri yine de çok önemli.

Keşke böyle bir mutabakat, daha büyük sorunlar üzerinde de gerçekleşebilse. Ne yazık ki Ankara’da meydana gelen son terör saldırısı sonrasında ortaya çıkan tablo gösterdi ki, mevcut tabloda siyasi aktörlerin ortak çözümler üretmek bir yana, konuşabilmesi bile çok zor.

Türkiye, yakın geçmişte kendi iç dengelerini daha sağlam hale getirebilmek için barışa dair önemli bir hamle yaptı. Bu hamle, kuşkusuz başından itibaren büyük riskler taşıyordu ama, toplumun geniş bir kesimi tarafından desteklendi. Çünkü insanlar fedakarlık gösterdi. Yaşadığı acıları öne çıkarıp geleceğin önüne geçmek yerine, ülkenin nefes almasını tercih etti. Bunun nasıl bir fedakarlık olduğunu anlamak, ancak o acıları yaşamakla mümkün.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar