Kılıçdaroğlu haklı, Suriyeliler gitmeli!

Seçim sürecinde dış politika gündemde fazlaca yer bulmuyor. Bir parça 1915 üzerinden dış politika konuştuk sayılabilir. Onun da devamı gelmeyecek muhtemelen. Tam da bu nedenle CHP lideri Kemal...

Seçim sürecinde dış politika gündemde fazlaca yer bulmuyor. Bir parça 1915 üzerinden dış politika konuştuk sayılabilir. Onun da devamı gelmeyecek muhtemelen. Tam da bu nedenle CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun ‘Suriyeli mültecileri evlerine göndereceğiz’ yolundaki sözleri ya da imaları yeterince tartışılmadı. Oysa iki milyon civarında mültecinin var olduğu bir ülkede, yer yerinden oynamalıydı.

Kılıçdaroğlu’nu haklı bulduğumu öncelikle ifade etmek istiyorum. Yeryüzünde hiç kimse evinden, yurdundan zorla koparılmamalı, ne kadar rahat ya da huzurlu olsa da bir başka yerde yaşamak zorunda kalmamalıdır. Bu nedenle Kemal Kılıçdaroğlu’nun Suriyeli mültecileri evlerine gönderme projesine destek olmalıyız.

Tabi bunun için atılması gereken bazı adımlar var. Mutlaka Sayın Kılıçdaroğlu bu adımları hesaplamıştır ve en kısa sürede kamuoyuna açıklayacaktır.

Öncelikle, Suriye’deki eli kanlı rejimin yapıp ettikleri tüm dünya nezdinde, özellikle de CHP’nin etkin olduğu zeminlerde açıkça tel’in edilmeli, böyle bir rejimin bir dakika bile ayakta kalmaması gerektiği ilan edilmelidir. Türkiye’de her türlü dini, etnik ve mezhebi ayrışmaya ve bu yöndeki düşünce ve arayışlara karşı olduğunu ilan eden bir siyasi parti, mutlaka Şam’daki rejimin bu yöndeki politikalarına da büyük bir kararlılıkla hayır diyecektir.

Nusayri bir azınlığın, yaklaşık yüzyıllık bir ayrıştırma projesinin devamı olarak kurduğu, geniş kesimleri yönetimin dışında bıraktığı ve şimdi de ayakta kalmak için her türlü gayrı meşru ve hukuksuz adımı attığı bir ülke rejimine; altı hafta sonra yapılacak seçimlerde daha şimdiden ‘koalisyonun büyük ortağı’ ilan edilen bir siyasi parti elbette sessiz kalamazdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar