Hükümeti Erdoğan mı kuruyor?

Seçimler bitti. Yeni hükümetin  kurulması için geriye sayım devam ediyor. Meclis başkanlığı için turlar başladı. AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman’ın TBMM’nin yeni başkanı...

Seçimler bitti. Yeni hükümetin  kurulması için geriye sayım devam ediyor. Meclis başkanlığı için turlar başladı. AK Parti’nin adayı İsmail Kahraman’ın TBMM’nin yeni başkanı olacağı şimdiden söylenebilir. Gerek yeniden milletvekili adayı gösterilmesi, gerekse yeni makamıyla İsmail Kahraman, geniş bir kesime toparlayıcı mesaj veren bir tercih oldu.

Şimdi gözler, kuvvetle muhtemel siz bu yazıyı okuduğunuz günün akşamı açıklanacak olan hükümete çevrildi. Cuma günü açıklanacağına dair bir beklentinin olması, haftasonu sessiz ve derinden bir tartışmayı hareketlendirdi. Türkiye’nin iç dengelerinin kuvvetli biçimde yeniden kurulmasından rahatsız olan çevreler, fısıltıyla ‘Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu arasında sıkıntı var. Kabine kurulamıyor’ demeye başladı.

Geniş bir kesimin itibar etmediği bir tartışma olsa da, bu konuyu farklı boyutlarıyla ele almanın yararı var. Bugün güçsüz gibi görünen bazı merkezlerin, yaşanabilecek en küçük bir sıkıntıda sahne alacağını unutmamak gerekiyor. Tablo çok net. Seçimlerden kesin bir zaferle çıkmış bir AK Parti ve genel başkanı var. Bu sürecin, daha doğru bir deyişle son onüç yılın mimarı olan ve halk tarafından doğrudan seçilen bir cumhurbaşkanı var. Bu durumda nasıl bir işleyişin olacağı elbette önemli.

Seçimlerden hemen sonraki bir yazımdan kısa bir alıntı yapmak istiyorum:

‘Şimdi iç dengeler yeniden kurulurken, iki önemli başlık var. Halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olan Recep Tayyip Erdoğan, gerek 7 Haziran öncesi ve gerekse 1 Kasım sürecinde çok net biçimde nasıl bir Türkiye istediğini ortaya koydu. Bu çerçevenin AK Parti ile birebir örtüştüğü de herkesin malumu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar