Hendeklere gömülen barış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel olarak ‘çözüm süreci’ olarak tanımlanan sürecin artık buzdolabında olduğunu ifade ettiği zaman, ne söylediğini anlayanların sayısı fazla...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, genel olarak ‘çözüm süreci’ olarak tanımlanan sürecin artık buzdolabında olduğunu ifade ettiği zaman, ne söylediğini anlayanların sayısı fazla olmamıştı doğrusu. Bunca emek verilen, bunca mesafe alınan bir sürecin neden artık yürümediği üzerine kafalar hayli karışmıştı.

Şimdi bölgede olup biteni takip edince, sadece yakılıp kurşunlanan camilerin değil, neredeyse tüm medeniyet sembollerinin yok edildiği bir çatışma ortaya çıkınca; Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ne söylediği daha iyi anlaşılıyor. Bir yanda samimi olarak kardeşlik mesajı verilip, siyaseten riskli olmasına rağmen önemli adımlar atılırken; diğer yanda adeta bir savaş hazırlığı yapıldığını ilk gören ve işaret eden Erdoğan oldu.

Terörle mücadele doğası gereği zaaf kabul etmez. Nitekim Cumhurbaşkanı bu konudaki kararlı ve tavizsiz tutumunu her zeminde ifade etti. Bununla da kalmadı, mücadelenin aynı şekilde yürümesi için devlet aklını şekillendirdi. Bugün halihazırda tüm sıcaklığı ile devam eden çatışmada ortaya çıkan tablo; yıllardır devam eden barış çabalarının, terör örgütü ve parantezindeki yapılar tarafından nasıl istismar edildiğini gözler önüne seriyor.

Bu durum elbette ortaya çıkan manzaradan hoşnut olmamızı gerektirmiyor. Ama resmi doğru görmek zorundayız. Terör örgütünün ve ona bağlı siyasi yapının gerçek yüzünün bir kez daha ortaya çıkması önemli. Bugüne kadar onların barış konusunda samimi olduğunu düşünen kesimlerin önemli bir bölümü bu gerçekle yüzleşiyor. Örgüt ve beraberindeki yapılar, barışla ilgili tüm çabaları, kazdıkları hendeklere kendi elleriyle gömmüş durumdalar.

AK Parti Ankara milletvekili Aydın Ünal’ın Yeni Yüzyıl Gazetesi’ne verdiği röportajdan bir alıntı yapalım. Ünal’ın uzun süre Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yakın çalıştığını bir not olarak hatırlatalım.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar