HDP aslında niçin HDP değildir?

Biz adım adım seçimlere doğru ilerlerken, kaderimizi belirleyecek derecede önemli gelişmeler peş peşe ortaya çıkıyor. Fazla geriye gitmeden olup biteni maddeler halinde konuşalım.  Bir: Çok uzun...

Biz adım adım seçimlere doğru ilerlerken, kaderimizi belirleyecek derecede önemli gelişmeler peş peşe ortaya çıkıyor. Fazla geriye gitmeden olup biteni maddeler halinde konuşalım. 

Bir: Çok uzun yıllardır Türkiye’yi esir alan, Abdullah Öcalan’ın teslim edilmesinin ardından farklı boyutlar kazanan terör ve büyük resimdeki Kürt sorunu, 2015 yılında da yumuşak karnımız olmaya devam ediyor. Hala bu coğrafyanın kodlarını yazanlar, Kürtler üzerinden Ankara’yı köşeye sıkıştırmanın hesabını yapabiliyor.

İki: Oysa Türkiye, uzun ve sabırlı bir oyun kurgusuyla, kendisine tehdit olarak yönelen bu sorunu; adresine iade etme yönünde hamleler yapmaya başlamıştı. Daha çok ‘çözüm’ süreci olarak andığımız dönem, Türkiye’nin iç dengelerini kurma ve bölgesel gücünü artırma yolunda büyük bir çıkışın habercisiydi.

Üç: Bu süreçte ortaya çıkan hatalar ve eksiklikler bir yana; Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’la hesaplaşmak isteyen her güç merkezi, onun uzun zamandır elinde tuttuğu inisiyatifi koparmak için peş peşe girişimlerde bulundular.  Devlet aklının İmralı’yı kontrolde tutması ve bunun özellikle de Erdoğan’ın kararlı tutumuyla ve siyasi cesaretiyle şekillenmesi, karşı tarafı başka hamlelere zorladı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar