Havada Germen kokusu var

Pazar günü bir kez daha sandık başındayız. Herkes tercihini kullanacak ve Türkiye yoluna devam edecek. Özeti bu ve hepimiz için hayırlı olmasını dileyelim.  Belki yakın tarihi hatırlamak için bazı...

Pazar günü bir kez daha sandık başındayız. Herkes tercihini kullanacak ve Türkiye yoluna devam edecek. Özeti bu ve hepimiz için hayırlı olmasını dileyelim. 

Belki yakın tarihi hatırlamak için bazı başlıkları alt alta sıralamak yerinde olabilir.

Bir: Yakın tarihin en kritik seçimlerinden birisini yaşıyoruz. 10 Ağustos 2014’de cumhurbaşkanını doğrudan seçen Türkiye, şimdi yeni dönemin siyasi kodlarını yazmak için yeniden millete müracaat ediyor. Seçmen sandıkta kimin iktidar olacağına karar vereceği gibi, yeni siyasi sistemin nasıl şekilleneceğine dair mesajlarını da ifade etmiş olacak.

İki: Üç dönemdir iktidarda AK Parti var. Şu ana kadar her genel ve yerel seçimi, ayrıca referandumları kazandı. Muhalefetin iktidar olma iddiasından çok, iktidarı zayıflatma projelerine ortak olduğu bir seçim dönemi yaşıyoruz. Projenin en önemli ayağı, parlamentoya dördüncü bir siyasi partinin girmesini sağlamak. Belli ki 10 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçimlerinde buna dair bir deneme sürüşü yapılmış ve Selahattin Demirtaş’a kaydırılan tepki oylarıyla bazı çevrelerde böyle bir umut ye şertilmiş.

Üç: Bu projenin basit bir yerli yapım olduğunu düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Mart ayı başında, şu günlerde Demirtaş ve HDP’nin barajı aşma operasyonunu üstlenen medya grubu ile Almanya’daki partneri kafa kafaya verip anlaştılar. O tarihten itibaren HDP’nin barajı aştığı ve hatta koalisyon döneminin açıldığı havasını yaymakla meşguller.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.241 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 636 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 643 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.570 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar