Geleceğe koşarken!

Türkiye’nin nereye gittiği konusunda bir fikrimiz olsun istiyorsak, galiba daha farklı alanlara bakmamız gerekiyor. Ankara’nın iç karartıcı havasında bazı gelişmeleri görmek neredeyse imkansız. Haftasonu...

Türkiye’nin nereye gittiği konusunda bir fikrimiz olsun istiyorsak, galiba daha farklı alanlara bakmamız gerekiyor. Ankara’nın iç karartıcı havasında bazı gelişmeleri görmek neredeyse imkansız.

Haftasonu Gebze’deydik. Çok sayıda akademisyen ve araştırmacının katılımıyla ‘G-20 Dönem Başkanlığında Gelecek Dünya, Gelecek Türkiye’ başlıklı programa katıldık. Gebze Belediyesi’nin öncülüğünde ve evsahipliğindeki program, SETA, Boğaziçi ve İstanbul Şehir Üniversitesi’nin öncülüğünde gerçekleşti.

Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın açılış konuşmasının ardından gün boyu G-20 platformu, Türkiye’nin dönem başkanlığının önemi, yakın geleceğin kodlarını, belirsizliğini, özetle Bakan Işık’ın ifadesiyle ‘Ne olacak bu dünyanın halini’ ele aldı katılımcılar.

Gebze sanayimizin can damarlarından birisi. Gerçekten Türkiye nereye gidiyor sorusunun cevabını arayanlar için İstanbul’un yanıbaşında önemli bir durak. Yatırımcılar için gözde bir bölge ve her haliyle müthiş bir dinamizmi yansıtıyor. O nedenle G-20’nin ele alınması ve bu ölçekte organizasyonların gerçekleşmesi için son derece doğru bir adres.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar