Erdoğan ve tekrar Erdoğan

Türkiye kendi iç dengelerini yeniden kurmak zorunda. Bu çok açık. Böyle dönemlerde siyasetin kendisini yenilemesi, dünyaya yeniden bakması her zamankinden daha fazla önem kazanır. Önümüzde bir tekrar seçim var....

Türkiye kendi iç dengelerini yeniden kurmak zorunda. Bu çok açık. Böyle dönemlerde siyasetin kendisini yenilemesi, dünyaya yeniden bakması her zamankinden daha fazla önem kazanır.

Önümüzde bir tekrar seçim var. Henüz sonuçlarına dair konuşmanın kolay olmadığı bir seçim. Son günlerde peşpeşe açıklanan seçim beyannamelerine bakarak, yeni döneme dair bir fikir edinmek mümkün mü; doğrusu kolay değil. Böyle bir beklenti de doğru değil açıkçası. Çünkü yeni bir siyasi mimarinin, ancak ‘devlet aklı’nın yeniden şekilenmesiyle mümkün olduğu çok açık. Bu da bizi daha farklı bir alana yöneltiyor.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, uzun süredir ‘devlet aklı’nın temsil eden ana aktör olarak sahnede. Doğrudan halk tarafından seçilen ilk cumhurbaşkanı olarak bu rolü devam ettirmek istediğini de net olarak ifade ediyor. Açıkçası Türkiye’nin tek çıkış yolu da bu.

Suriye başta olmak üzere dış politikada, terör ve ekonomi ana başlıkları altında iç dinamiklerde ihtiyaç duyduğumuz büyük değişimin; sadece siyasi partiler eliyle taşınması ya da yürütülmesi mümkün değil.

Tayyip Erdoğan, risk almaktan bugüne kadar sakınmadı. Bundan sonra da sakınması ya da geri çekilmesi için bir neden yok. Yol haritası çok açık. Mücadele tarzı net. Kafasının önü ve arkası bir. Bu da onu tüm aktörlerden birkaç adım önde tutuyor. Başka bir ifadeyle hamle üstünlüğü daima Erdoğan’da.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar