Erdoğan kiminle savaşıyor?

Türkiye’de bazı çatışmalar, belli alışkanlıkların, abartılı yaklaşımların ve önyargıların gölgesinde kaldığı için yeterince anlaşılamıyor. Oysa bunlar hayati...

Türkiye’de bazı çatışmalar, belli alışkanlıkların, abartılı yaklaşımların ve önyargıların gölgesinde kaldığı için yeterince anlaşılamıyor. Oysa bunlar hayati öneme sahip ve bir bakıma geleceğinizi kurgularken, en azından doğru anlarken dikkate almak zorundasınız.

Ülkemizin şu ya da bu nedenle uluslararası finans hareketliliğinin ilgi alanında olması, kuşkusuz tek başına olumlu ya da olumsuz gibi yaklaşımlar üzerinden değerlendirilemez. Finans, kendi başına ve macera olsun diye bir ülkeyi ziyaret etmez, şöyle bir uğrayayım demez. Onu yöneten akıl, bir hedef ve arayışla sözkonusu ülke ya da bölgeye yönlendirir. Bunu doğru anladığınız ve yönetebildiğiniz takdirde gücünüzü korur, yükseltir ve dünyadaki rolünüzü belirleme konusunda söz sahibi olursunuz.

7 Haziran seçimlerine, kimin iktidara geleceği sorusuyla bakmıyoruz hiçbirimiz. Kuşkunuz olmasın, dünyada da öyle bakan yok. Şu halde seçim sonuçları AK Parti’yi işaret ediyor ve Türkiye’nin önündeki yol haritası da belli diyebilir miyiz? İşte burada durmak gerekiyor.

Gerek meydanlara, gerek makul anketlere, gerekse de iç dengelere bakıldığında iktidar partisinin dördüncü kez bir genel seçimi kazanacağı çok kuvvetli bir ihtimal. Öte yandan borsadan uluslararası çevrelere kadar uzanan alandaki tepki ve yaklaşımlar da benzeri bir durumu işaret ediyor.

Şu halde önümüzdeki dönemi farklı ya da yeni kılan nedir? Bizi nasıl bir siyasi mimari bekliyor? Bu mimarinin ana aktörleri kim olacak? Yazının girişinde hatırlattığım ‘finans’ akış ya da hareketliliği burada nasıl bir rol oynayacak?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar