Bir üst akla ihtiyaç var mı?

Yeni bir Türkiye’nin kodlarına dair bir kafa karışıklığı olduğu kesin. Bir şekilde karar verici olarak tarif ettiğimiz aktörlerin, böyle bir süreci inşa ederken daha açık ve geleceği kuşatan bir...

Yeni bir Türkiye’nin kodlarına dair bir kafa karışıklığı olduğu kesin. Bir şekilde karar verici olarak tarif ettiğimiz aktörlerin, böyle bir süreci inşa ederken daha açık ve geleceği kuşatan bir yol haritası ortaya koyması gerekiyor.

Seçime katılacak siyasi partilerin listeleri açıklandığı günden itibaren, kimin hangi mesajları vererek yoluna devam edeceğini öngörmek daha kolay kuşkusuz. Bakmayın siz kişisel birtakım hesaplar üzerinden ortaya çıkan yorumlara. Her siyasi partinin listesi. toplamda kendi kurgusunu ve geleceğe dair hesaplarını ciddi ölçüde yansıtır. Listeniz iyi ya da kötü olarak adlandırılabilir. Bu sizin geleceği ne kadar doğru okuduğunuz kadar, siyasi hesaplarınızın da bir sonucudur. Ama sonuç itibarıyla partilerin aday listeleri onların aynasıdır.

Neden böyle bir vurguda bulunduğuma gelince. Sıradan bir insan olarak bir partinin aday listesine baktığınızda, sizin kolayca görebildiğiniz yanlışların varlığını tuhaf bulursunuz. Yaşadığınız ilde yahut bölgede sokaktaki kedilerin bile haberdar olduğu etkenlerin listelerde yok sayılmasını anlamakta güçlük çekersiniz. Oysa durum bundan bir hayli farklıdır.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar