Ateşi kim söndürecek?

Eğer siyasi sınırlarınızın dışına çıkarak, gerek güvenliğinizi sağlamak, gerekse geleceğe dair bir oyun planı inşa etmek istiyorsanız, bunun için öncelikle yapmanız gereken bu süreci...

Eğer siyasi sınırlarınızın dışına çıkarak, gerek güvenliğinizi sağlamak, gerekse geleceğe dair bir oyun planı inşa etmek istiyorsanız, bunun için öncelikle yapmanız gereken bu süreci kendi iç dinamiklerinizle uyumlu olarak yönetmektir. Aksi takdirde savunma hattınızı sınırlarınızın dışında kurarak kendinizi korumak isterken, kendi içinizde hesap edemediğiniz dönüşümler yaşarsınız.

Türkiye’nin Suriye’ye dönük aktif bir ilgisi var ve kuşkusuz hiç kimse bu ilginin varlığını sorgulama hakkına sahip değil. En uzun sınıra sahip olduğunuz, üstelik sayabileceğimiz pek çok başlıkla bağlarımızın devam ettiği bir coğrafyayla ilgilenmemek hata sayılmalı.

Ancak bu ilginin niteliği üzerinde konuşmak çok önemli. Eğer yapıp edilenler, Türkiye’nin içeriden dışarıya bir hamlesinden çok, dışarıdan içeriye bir nüfuza dönüşürse, o zaman oturup her şeyi gözden geçirmenin vakti gelmiş demektir.

Nice zamandır bu köşede Türkiye’nin İslami tecrübesi başlığı altında bazı tartışmaları dile getirmeye gayret ediyorum. Niyetim bu tecrübenin doğru anlaşılması kadar, bundan sonra bizi nereye taşıyacağı ve taşıma gayretinin ve kapasitesinin ne olduğu üzerinde durmak. En azından bir ilgi uyandırmak.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar