AK Parti’nin yeni listesi

AK Parti kongresi geride kaldı ve genel başkanlık yarışında herhangi bir sürpriz yaşanmadı. Ancak listelerde önemli bir değişim yaşandı ve bu değişimin 1 Kasım seçimlerine nasıl...

AK Parti kongresi geride kaldı ve genel başkanlık yarışında herhangi bir sürpriz yaşanmadı. Ancak listelerde önemli bir değişim yaşandı ve bu değişimin 1 Kasım seçimlerine nasıl yansıyacağını hep birlikte göreceğiz.

AK Parti listesi hazırlanırken, kuvvetle muhtemel 7 Haziran seçim sonuçlarında üç dönem kuralının getirdiği ‘hasar tespiti’ öne çıkmış. Burada sadece bu listeye bakarak değil, AK Parti’nin milletvekili aday listesi ortaya çıkınca sağlıklı bir analiz yapmak mümkün olabilir. Ancak şurası çok açık; parti 7 Haziran tecrübesinin ardından partinin yakın geçmişiyle daha sağlam bir köprü kurulması hedeflenmiş. Bir bakıma tecrübe yeniden devreye giriyor da denilebilir.

Bir parantez. Partinin geçmişinde çok önemli roller üstlenmiş kimi isimlerin listede olmaması ne anlama geliyor? Bu da kuşkusuz yeni dönemin dengelerine baktığımızda önemli ipuçları verecek bize. Bu bir tasfiye mi, bireysel tercihlerin sonucu mu; yaşadığımız çağda bunları öğrenmek için hatırat yazılmasını beklemiyoruz artık. Kısa sürede herkes kendi hikayesini kamuoyuyla paylaşacaktır.

Partinin yönetim listesindeki bu değişimde, elbette son dönemde yaşanan badirelerin ve terörün azgınlaşması dahil sorunların katkısı olmuştur kuşkusuz. AK Parti kurulduğu günden bu yana değişimi savunuyor, siyasetin gençler tarafından aktif olarak yapılmasının önündeki pekçok engeli de bizzat kendisi kaldırdı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.241 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 636 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 643 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.570 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar