AK Parti yeniden, ama nasıl?

Başından bu yana AK Parti’nin üç dönem olarak özetlenen kuralını siyaseten yanlış bulsam da; bir siyasi partinin seçmene verdiği sözünü tutmakta gösterdiği kararlılık açısından...

Başından bu yana AK Parti’nin üç dönem olarak özetlenen kuralını siyaseten yanlış bulsam da; bir siyasi partinin seçmene verdiği sözünü tutmakta gösterdiği kararlılık açısından da takdir ettim. Şimdi 7 Haziran seçimlerinin getirdiği beklenmedik sonuçlar, AK Parti’ye bu kuralla ilgili yeni düzenlemeler yapma imkanı verdi.

Neresinden bakarsanız bakın bu durumun kendileri açısından avantaj teşkil ettiğini düşünüyorum. Siyasetin aktif anlamda daha genç kadrodalarla yapılmasını değerli bir girişim olarak görsem de; bu durumun tecrübenin ve vizyonun önüne geçmesinden yana değilim. Nitekim 7 Haziran seçimlerinde üç dönemdir iktidar olan ve girdiği tüm seçimleri kazanan bir siyasi partinin aldığı sonuçlarda bu faktörün ciddi bir etkisi olduğuna da inanıyorum.

Böyle bir tabloyu daha iyi anlayabilmek için, AK Parti’nin kuruluş döneminde toplumun önüne çıkardığı kadroya, o kadronun karşılığına yeniden bakmak yararlı olur. Hatta bu takdirde 7 Haziran seçimlerinde alınan sonucun, gençlik veya yaşla ilgili tartışmaların ötesinde, altını çizdiğim toplumsal karşılıkla ilgili olduğunu da görebiliriz. Bu durum, kuvvetle muhtemel 1 Kasım seçimlerinde AK Parti listelerinin gözden geçirilmesini beraberinde getirecektir.

Türkiye’nin değişime dair bunca iddianın ve hamlenin ardından, yeniden sıkıntılı bir koridora girmesi, kimin ne kadar payı olduğu kavgasına boğulmaksızın doğru anlaşılması gereken bir durum. Kaldı ki, yeni dönemin siyasi mimarisini kimin şekillendireceği sorusuna, hali hazırda mevcut iktidar partisinden başka cevap veren olmadı. Ancak bu durum AK Parti’nin sorumluluğunu, 2002’den çok daha ağır hale getiriyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.241 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 636 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 643 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.570 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar