7 Haziran için erken bir okuma

Türkiye’nin yakın geleceğini, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkacak olan tabloya göre okumak, özellikle de parlamentodaki aritmetiğe göre tahminlerde bulunmak, bir yere kadar bizi aydınlatabilir. Seçmenin sandığa...

Türkiye’nin yakın geleceğini, 7 Haziran seçimlerinde ortaya çıkacak olan tabloya göre okumak, özellikle de parlamentodaki aritmetiğe göre tahminlerde bulunmak, bir yere kadar bizi aydınlatabilir. Seçmenin sandığa yansıyan iradesi, yakın geleceğin yol haritasıdır aynı zamanda.

Ancak bu konudaki öngörülerin basit bir matematik hesaptan çok, şu anda ufukta görünmeyen bazı ittifaklar üzerine yoğunlaşması daha farklı kapılar açabilir önümüze.

Günlerdir şöyle bir algı operasyonu şekillendiriliyor. AK Parti, yüzde 40’ın üzerinde oy alsa bile; sözgelimi HDP’nin barajı geçmesi durumunda, anayasa değişikliği şöyle dursun, tek başına iktidar olacak sayıyı bile zor bulabilir.

Seçimde sandıktan çıkacak sonuçları, anketler, siyasi analizler ve benzeri araçlarla okuyanların, birbirinden farklı sonuçlara ulaşmasında şaşılacak bir durum yok. Hangi araçlarla sahaya bakarsanız bakın, bir parça kendinizi yansıtır elde ettiğiniz sonuçlar.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
İstikrarsızlığın kaynağı Erdoğan mı? 18 Nisan 2016 | 1.242 Okunma İslam dünyası daha ne yaşamalı! 16 Nisan 2016 | 316 Okunma Obama mı Erdoğan mı merak ediliyor? 02 Nisan 2016 | 638 Okunma Erdoğan, Türkiye ve özgüven 31 Mart 2016 | 645 Okunma Olağan şüpheli Erdoğan! 24 Mart 2016 | 4.571 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar