YSK kararı son gün nasıl değişti?

Türkiye belki de siyasi tarihindeki en uzun 45 gününe girdi. Evet, en hassas 45 gün... Hangi siyasi görüşten olursa olsun herkesin son derece sakin ve en üst seviyede mutedil olması gereken bir süreç, 23 Haziran'a giden süreç...

Bu ülkenin sosyal barışını ve istikbalini düşünüyorsak bundan böyle herkes için fanatizmden uzak, dikkatli ve ihtiyatlı dil bir tercih değil, bilakis ahlaki bir mecburiyet artık.

Peki sadece İstanbul’un değil tüm Türkiye’nin etkilendiği ve dünyanın konuştuğu bu karar nasıl çıktı?

O tarihi kararın alındığı gün olan 6 Mayıs 2019’da YSK içindeki hava neydi? Türkiye’nin kilitlendiği bu oylamada sürpriz yaşandı mı?

Detaylarıyla 6 Mayıs YSK toplantısının röntgenini çıkardım. Hangi üyeden ne beklendiğini, kimlerin nasıl sürpriz yaptığını öğrendim.

Bu hassas ortamda hedef gösterilmemeleri için şimdilik ilgili YSK üyelerinin ismini vermeyeceğim.

Elbette her üyenin oyu kamuoyu tarafından biliniyor ancak bu oyların arka planı ve karar gününün genel atmosferi bilinmiyor.

Öncelikle şunu söyleyeyim: Elbette hakimlerin siyasi görüşü kararlarında asla etkili olmamalıdır ancak herkesin de bir siyasi görüşü vardır.

Fakat çok ilginçtir, şu son haliyle 6 Mayıs oylamasında siyasi görüşlere göre davranılmış gibi bir tablo yok. Oysa öyle bekleniyordu.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 393 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar