YSK bu itirazları da duymalı

Dünyanın itibarlı medya kurumlarında çalışan bütün köşe yazarlarının ve televizyon yorumcularının muhakkak politik görüşleri ve parti tercihleri var. Seçimler öncesinde bu görüşlerini açıkça ifade etmeleri de etik gereği...

Bunu yapmayıp, konjonktüre göre bir öyle bir böyle oynamak ise itibarsızlık sebebi. Yazarların ve yorumcuların siyasi görüşü net olmalı. Niye o görüşü ve partiyi desteklediklerini  açıklamalılar.

Öte yandan bir görüş doğrultusunda herhangi bir siyasi partiyi destekleyen köşe yazarı,  başka partilere ve görüşlere haksızlık edildiğinde  alkışlarsa da o zaman izzetini kaybetmiş sayılır.

Bana kalırsa Türk medyasının hem iktidar hem muhalefet hem anaakım hem marjinal tarafında yaşanan büyük krizin ve itibar kaybının sebebi bu. Herkesin komitacılık yapmak için tetikte beklediği bir medya ve siyaset ortamı var maalesef. En demokrat ve özgürlükçü gözükenlerde bile mevcut bu hastalık.

Ben AK Parti ve Başkan Erdoğan’ı açıkça destekleyen bir yazarım. Fakat başka partilere ve siyasetçilere haksızlık yapıldığını düşündüğüm yerde  bunu yazmam şart. CHP’yi ya da başka partileri destekleyen yazarların da, mesela İstanbul İl Seçim Kurulu başlayan sayımları durdurmak gibi hukuksuz bir karar aldığında karşı çıkmaları gerekir.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar