Whatsapp iddianamesi ile 12 sene hapis mi olur?

Geçtiğimiz nisan ayında epey gürültü çıkaran ve Türkiye'nin gündemine oturan "Amiraller Bildirisi" ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı. 181 sayfadan oluşan iddianamede emekli amiraller için TCK'nın 316/1....

Geçtiğimiz nisan ayında epey gürültü çıkaran ve Türkiye’nin gündemine oturan “Amiraller Bildirisi” ile ilgili hazırlanan iddianame tamamlandı.

181 sayfadan oluşan iddianamede emekli amiraller için TCK’nın 316/1. Maddesi gereğince 3 yıldan 12 yıla kadar hapis isteniyor.

104 emekli amiral bu bildiriyi bir gece yarısı bir internet sitesinde yayınlattığında ben de çok sert tepki göstermiş, bu bildiriye ‘zevzeklik’ diyen Meral Akşener’in ve ağır şekilde bildiriyi tenkit ederek amirallere meydan okuyan Devlet Bahçeli’nin çıkışında haklı olduğunu ifade etmiştim.

O çok hareketli gün içinde Rasim de bu amiraller bildirisine karşı seri tweet'ler atıp sosyal medyada gündem olunca Devlet Bahçeli tebrik için kendisini aramıştı. Ben de o gün o vesileyle Devlet Bey ile telefonda konuşmuştum. Sayın Bahçeli bu hadiseyi muhtıra olarak değerlendiriyordu ve bana göre de çok haklı kaygıları vardı.

Başta Cumhurbaşkanı Erdoğan olmak üzere hükümet kanadından gelen sert tepkileri de çok doğru bulmuştum.

Bildiri üslup ve yöntem itibarı ile çok yanlıştı. Türkiye’nin darbe ve askeri vesayet hafızasını canlandırmıştı, tehdit kokuyordu ve kabul edilemezdi.

Ancak bu eleştirileri dile getirmekle birlikte o dönem bildiriye imza atan generallerin evlerinden apar topar toplanıp gözaltına alınmalarına karşı çıktım. Bu yapılanı da hukuksuz bulduğumu belirttim.

O yazımı buraya koyuyorum.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar