Ülkücüler neye hazır?

BARZANİ’nin referandum sonuçları resmen açıklandı. Yüzde 92 oranında “Evet” bir sürpriz değil. Bu referanduma kendi kamuoyu baskısı nedeniyle gittiğini, içeride hem maddi olarak hem de siyaseten...

BARZANİ’nin referandum sonuçları resmen açıklandı. Yüzde 92 oranında “Evet” bir sürpriz değil. Bu referanduma kendi kamuoyu baskısı nedeniyle gittiğini, içeride hem maddi olarak hem de siyaseten sıkışan bir Barzani’nin liderliğini korumak için böyle bir adım attığını günlerdir konuşuyor ve yazıyoruz.

Başından beri İsrail dışında tüm aktörlerin karşı çıktığı, özellikle o bölgeyi var eden Türkiye’nin itiraz ettiği bir şeyde ısrar etmek bence hataydı. Nitekim 3 gündür artan gerginlik zaten yeterince sıkıntılı olan bölgeyi daha da zor bir hale şimdiden soktu.

Türkiye kendi güvenlik kaygısıyla referandumda ısrar edilmesine karşı çıkmakta haklı. Bölge karışık, DEAŞ ile savaş sürüyor, Suriye paramparça, yeni bir kaos doğması ihtimali Ankara’yı elbette rahatsız ediyor.

Öte yandan MHP’nin söylemi bu kaygı üzerine kurulu değil. Başından beri sanki Irak’a girmek için yer arıyor. Devlet Bahçeli’nin “5 bin ülkücü Kerkük’e gitmek için hazır” açıklaması ne anlama geliyor? Neye hazır bu ülkücüler? Silahlanıp askerlik yapmaya mı? Şayet oraya askeri olarak girme kararı alınırsa (ki bence bu fevkalade yanlış olur) gidecek olan Mehmetçik. Ülkücüler hangi sıfatla, nereye gidecek?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar