Tutuklu Papaz Brunson'ın sırrı

GEÇTİĞİMİZ yılın sonunda FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Pastör Andrew Brunson, ABD ve Türkiye arasında önemli bir gündem maddesi olmaya devam...

GEÇTİĞİMİZ yılın sonunda FETÖ üyeliği suçlamasıyla tutuklanan Pastör Andrew Brunson, ABD ve Türkiye arasında önemli bir gündem maddesi olmaya devam ediyor.

Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile mayıs ayında yaptığı görüşmede bizzat Brunson’ın iadesini istemişti. En son New York’taki BM Zirvesi kapsamında yaptıkları ikili görüşmede de yine aynı talep dile getirildi.

Andrew Brunson

Cumhurbaşkanı Erdoğan her seferinde Fethullah Gülen’e işaret ediyor. Perşembe günü yaptığı açıklamada “Bizden papaz istiyorlar, sizde de bir papaz var, verin yargılayalım diyorum” ifadesini kullandı.

Bu sözler ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert’e basın toplantısında hatırlatılınca, “Bu tür bir şeyin söz konusu olabileceğini zannetmiyorum” diyerek takas ihtimalini reddetti.

Peki liderlerin masasına bu kadar sık konu olan Andrew Brunson kim? Bazılarının iddia ettiği gibi Amerikan ajanı olduğu için mi Washington ısrarla iadesini talep ediyor? Yoksa bu ısrarın başka bir nedeni mi var?

Pastöre yöneltilen FETÖ üyeliği suçlamasının detaylarını bilmiyorum. Devam eden bir yargı süreci var. Öte yandan Brunson’ın iadesini Trumpyönetiminin önemsemesinin, pastörün ajan olduğu yönündeki spekülasyonlardan çok daha görünür bir sebebi var: Brunson Evanjelist bir din adamı. Trump, Evanjelistlerden büyük destek aldı. Protestanların tamamından aldığı oy yüzde 80’in üzerinde idi. Brunson’ın iadesi için Trump’ın yardımcısı Evanjelist Mike Pence büyük çaba harcamıştı.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar