Türk siyasetinin 2 süperstarı

Bazı insanlar star kumaşıyla doğar. İster politika, ister sanat, ister medya, ister spor alanlarında olsun, sahneye çıktıkları an, hatta sahnede hasbelkader göründükleri an ışık saçarlar ve tüm ilgiyi üzerlerine toplarlar...

Zorlama değil, çok doğal bir elektriktir bu. Zaten yapayı da olmaz, olamaz. İmalat bir ışık üretimiyle star yaratılamaz, belki geçici bir yanıp sönme yaşanır ama biter. İnsanlar arasında çok nadir görülen star elektriği başka bir olaydır.

Böyle bir elektriğe sahip olanın  illa sizin seveceğiniz biri olması gerekmez. Hiç hoşlanmayabilir hatta nefret de edebilirsiniz ama ona kayıtsız kalamazsınız.

Hangi alanda olursa olsun star olmak, hatta süperstar olmak diye bir olgu dünyanın her yerinde var. Bu, bence çalışarak ve projelendirilerek elde edilebilecek bir olgu da değil. Nitekim siyasetin her kanadında zorlayarak birilerini star yapmaya çalışıyorlar ama olmuyor. Medya da geçmişte bunu yapmaya çalıştı. Star kumaşı olmayan vasat birine tüm televizyonları da tahsis etseniz olmuyor, halkta tutmuyor.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar