Tünelin ucunda hâlâ ışık var mı?

CENEVRETürkiye birçok koldan terörle mücadele ediyor. PKK her gün saldırıyor ve TSK her gün örgütü çökertmek için vurmaya devam ediyor. Maalesef 7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde yeniden saldırmaya...

CENEVRE
Türkiye birçok koldan terörle mücadele ediyor. PKK her gün saldırıyor ve TSK her gün örgütü çökertmek için vurmaya devam ediyor. Maalesef 7 Haziran seçimlerinin hemen akabinde yeniden saldırmaya başlayan PKK bir anda barış masasının dağılmasına yol açtı, FETÖ’nün Emniyet içindeki uzantılarıyla bu süreci nasıl sabote ettiğini gördük ve hikâyenin gerisinin bu gün hâlâ içinde yaşıyoruz.


Halbuki çok uzun değil, bundan 1.5 sene öncesine kadar çözüm süreci başarıyla sonuçlanacak diye bekliyorduk. Güneydoğu’da uzun yıllar sonra gülen yüzler vardı, güvenliğin ve sükûnetin getirdiği özgüven vardı... Bu gün çözüm süreci fikrini dahi karalamaya çalışanlara kulak asmayın, o süreç istismar edilmese çok doğru bir süreçti, tünelin ucunda ışık görünüyordu.
Peki ya şimdi, yaşanmış onca felaket, kaybettiğimiz onca can varken nerede duruyoruz? Artık arayacak bir ışık, hatta o ışığa çıkaracak bir tünel de kalmadı mı?
Cuma akşamından beri, uzun yıllardır dünyanın farklı bölgelerindeki çatışmaları inceleyen DPİ’ın düzenlediği bir toplantı için Cenevre’nin yakınlarında dünyadan izole bir binaya kapandık ve bu soruların cevaplarını bulmak için yaşanmış örnekleri dinliyoruz. Kuzey İrlanda barışının detaylarında bize hem benzerlikler hem de farklılıklar buluyoruz. Henüz geçen ay FARC ile barış anlaşmasına imza atan ama referandumda kamuoyunun desteğini alamayan Kolombiya hükümetinin serüveni üzerine gözlemlere kulak veriyoruz.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar