TSK içinde neler oluyor?

TSK'da emekliliğini isteyen 1 tümgeneral ve 4 tuğgeneral olduğu ve bu talebin politik motivasyondan kaynaklandığı medyada bir süredir konuşuluyor.

Kimilerinin iddiasına göre hükümetin Suriye politikasından rahatsızlık duyulması sonucu bu isimler emekliliğini istemiş. YAŞ kararlarına tepki olduğu için istifaların geldiği de birkaç gündür çeşitli çevrelerde dillendiriliyor.

Pazartesi günü Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, 2 generalin emekliliğinin onaylandığını duyurdu. Böylece sayı 5'ten 2'ye indi ancak sebeplerle ilgili halen çok farklı senaryolar konuşuluyor.

Ankara kulislerini çok iyi bilen deneyimli iki gazeteci Muharrem Sarıkaya ve Bülent Aydemir de dün bu istifaların liyakata dayanmayan atamalara bir tepki olduğunu yazdılar.

Ben özellikle YAŞ kararlarından sonra TSK ile ilgili hem asker çevrelerden hem de
hükümet çevrelerinden birçok farklı yorum duyuyorum.

Emekliliklerini isteyen generaller mevzusunu da hem muvazzaf hem emekli asker kaynaklarıma hem de hükümetten kaynaklarıma sordum. TSK’nın son dönemdeki fotoğrafını çekmeye çalıştım. Bugün ve cuma günü size gördüklerimi anlatacağım…

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar