Trump’ın zaferine ABD’den ilk yorum

ABD başkanlık seçimlerinin ertesi günü ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nun Arnavutköy’deki rezidansında Başkonsolos Jennifer Davis’in evsahipliğinde Büyükelçi John Bass’in...

ABD başkanlık seçimlerinin ertesi günü ABD’nin İstanbul Başkonsolosluğu’nun Arnavutköy’deki rezidansında Başkonsolos Jennifer Davis’in evsahipliğinde Büyükelçi John Bass’in katılımıyla bir davet gerçekleşti. Akademiden, medyadan ve işdünyasında geniş katılımın olduğu davette, Büyükelçi Bass seçim sonuçlarını değerlendiren kısa bir konuşma yaptı. Konuşmanın ardından Büyükelçi’ye seçim sonuçlarıyla ilgili fikrini ve bu sonuçların ABD-Türkiye ilişkilerinde ne gibi değişikliklere yol açabileceğini sordum.


ABD’nin çok başarılı bir seçim süreci yaşadığını söyleyen Bass, yeni başkanın Türkiye-ABD ilişkilerinde bir değişikliğe yol açıp açmayacağını söylemek için henüz erken olduğunu belirtti. Görevlerinin Başkan Obama’nın son iki ayını başarılı bir şekilde geçirmesi ve yeni başkan Donald Trump’ın geçiş sürecini sağlıklı şekilde gerçekleştirmesi için ellerinden geleni yapmak olduğunu söyledi.
Büyükelçi’ye anketlere yansıyan sonuçlarla seçim sonuçları arasındaki farkın kendisini şaşırtıp şaşırtmadığını sorduğumda ise yarışın çok yakın geçtiğini vurgulayarak, anketlerin 3 - 4 puanlık bir marjla çalıştıklarını, bazen dijital verilerin yanıltabildiğini söyledi. Ancak sonucun yapılan araştırmaların hata payında olduğuna inandığını da belirtti.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar