Tayyip Erdoğan ve Viktor Orban birbirine mi benziyor?

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı’nın bugünkü (10.04.2022)''Tayyip Erdoğan ve Viktor Orban birbirine mi benziyor?’’ başlıklı yazısı.

Macaristan seçimlerinin üzerinden tam bir hafta geçti. Herhalde şimdiye kadar bütün dünyanın takip ettiği Amerikan seçimleri bile Türkiye'de bu Macaristan seçimleri kadar konuşulmamıştır. Macaristan'daki sandığın burada bu kadar yankı uyandırması doğal zira ülkenin en uzun süre Başbakanlık yapmış ismi olan güçlü aday Viktor Orban'a karşı 6 muhalefet partisi birleşerek bir ortak aday çıkardı. Salt bu duruma baktığımızda Türkiye ile benzerlik çok çarpıcı ve şaşırtıcı olsa da iki ülkeyi kıyaslamak bence temel iki yanlış barındırıyor.

Geçen bir hafta içinde muhalefet kanadı “Macaristan’a benzemiyoruz”u anlatmak için orada ekonominin iyi olmasını gösterdi. Yani “Orban ekonomide başarılı olduğu için kazandı” dedi. Halbuki Orban’ın zaferini salt ekonomi üzerinden anlatmak doğru olmaz.

MACAR İTTİFAKI’NIN TEMEL PROBLEMİNİ BİZİM MUHALEFET HATIRLATMIYOR

İktidar kanadının da “Macaristan’a benziyoruz orada da 6’lı masa var. Onlar kaybetti, bunlar da kaybedecek" argümanları da eksik ve yanlış.

Önce muhalefetten başlayayım…

Muhalefetin sözcülerinin “Macaristan’daki 6’lı ittifak ile bizim ilgimiz yok. Orada en aşırı sağ parti ile en aşırı sol parti yan yana geldi. Biz 6’ımız da merkez partileriz” demesi gerekmez miydi?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar