"Tayyip Erdoğan gidici de ondan mı böyle yazıyorsun?"

Mevcut rejim bloku "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi" ile devam edelim istiyor ama sistemde ciddi revizyon ihtiyacı olduğunu da kabul ediyorlar. Bu sistemin yürümediği çok yer var. Nitekim yeni başlayan 2021-22 yasama...

Mevcut rejim bloku “Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi” ile devam edelim istiyor ama sistemde ciddi revizyon ihtiyacı olduğunu da kabul ediyorlar.

Bu sistemin yürümediği çok yer var. Nitekim yeni başlayan 2021-22 yasama yılı için ciddi anayasal değişiklik hazırlıkları yapılıyor.

Mevcut muhalefet bloku ise güçlendirilmiş parlamentarizme geçmek istiyor. Neredeyse tüm muhalefet partileri bu konuda uzlaşıyor ama onların da nasıl bir sistem istediği belli değil.

Mesela muhalefet temsilcileri ile konuştuğunuzda TBMM’de seçilecek Cumhurbaşkanı’nın yetkilerini hala kuvvetli olarak tasarladıklarını anlıyorsunuz. Hatta Cumhurbaşkanı'nı meclis mi halk mı seçsin noktasında dahi net değiller. YÖK Başkanı'nı ve rektörleri atamaktan Anayasa Mahkemesi’ne üye seçmeye, MİT Müsteşarı ve Genelkurmay Başkanı'nı belirlemeye kadar son derece kritik yetkileri Cumhurbaşkanlığı makamına vermek istiyor muhalefet. Buna şiddetle itiraz ediyorum.

Ben hem rejimin hem de muhalefet...

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar