Tartışılan Fikri Sağlar'a sordum: Kılıçdaroğlu'nun açıklamasına ne diyor? Başörtülü kadınlara nasıl bakıyor?

Bana aktardığına göre bir davasında Fikri Sağlar’ı başörtülü bir hakim yargılamış ve dediğine göre kendisine kürsüden çok saygısızca ve kaba davranmış. Hatta “Mahkemede siyaset yapmayın” diye çıkışmış ve kendisinin sözünü kesmiş.

1991-95 döneminin popüler Kültür Bakanı, SHP eski Genel Sekreteri ve halen de CHP’li olan Fikri Sağlar’ın “Türbanlı bir hakimin karşısına çıktığımda adaleti sağlayacağından kuşkuluyum” demesi ve ardından “türban-başörtüsü” ile “hizmet alan-hizmet veren” ayrımı yapması üzerinden başlayan tartışmaları 3 gündür çelişkili hislerle izliyorum.

Herkes konuşsun, tepkiler netleşsin istedim.

Şaşkınım çünkü bu açıklamaları yapan Fikri Sağlar’ı tanırım. CHP içindeki totaliter-otoriter laikçi isimlerden biri olarak görmüyorum Fikri Bey’i. Peki neden şimdi böyle Nur Serter tarzı bir açıklama yaptı? Açıkçası bu yasakçı tavrı ben Sağlar’a hiç yakıştıramadım.

Bu nedenle Fikri Sağlar’ı aradım ve kendisiyle uzun bir telefon görüşmesi yaptım.

Çok çarpıcı, çok tartışılacak şeyler söyledi Fikri Bey.

Fakat o açıklamaları yayınlamadan önce kendi kanaatimi yazmak isterim.

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 394 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar 1 yorum