Taliban'ın elinde 3.5 yıl tutsak kalan ve sonra Taliban'a katılıp Afganistan'a yerleşen Avustralyalı öğretmen anlattı: "Büyük bir aydınlanma yaşadım"

Habertürk Gazetesi Yazarı Nagehan Alçı'nın bugünkü (08.10.2022)''Taliban'ın elinde 3.5 yıl tutsak kalan ve sonra Taliban'a katılıp Afganistan'a yerleşen Avustralyalı öğretmen anlattı: "Büyük bir aydınlanma yaşadım"'' başlıklı yazısı.

Bugün size hayatım boyunca dinlediğim en ilginç hikayelerden birini yorumsuz anlatacağım. Okuduklarınıza hayret edebilir, kızabilir, öfkelenebilir ve isyan edebilirsiniz.

Gerçek öyle çarpıcı ki değerlendirmesini şimdilik size bırakıyorum…

Timothy Weeks, yeni adıyla Cebrail Ömer.

56 yaşında. ‘Taliban’ın içindeki tek Batılı Mücahit’.

Weeks Avustralyalı bir eğitimciydi. 2016 yılında Kabil Üniversitesi’ne İngilizce ders vermeye gelmişti. Henüz çalışmaya başlayalı 10 gün olmuşken bir gün Amerikalı meslektaşı Kevin King ile birlikte okulun kapısının önüne çıktı ve kafasına bir torba geçirilerek arkadaşıyla bir arabaya bindirildi. Taliban güçleri tarafından alıkonulduğu 3.5 yılın hikayesi işte böyle başladı.

Okulun kapısının önüne çıktığı o an Weeks’in hayatının ebediyen ve 180 derece değiştiği andı…

Ben Timothy Weeks, yeni ismiyle Cebrail Ömer’i Kabil Havaalanı'na iner inmez gördüm. Baştan aşağı yerel kıyafetler içinde Batılı görünümüyle dikkatimi çekti. O da başka bir uçaktan inmiş, şehre giriş yapıyordu. Daha sonra hikayesini araştırdım, Taliban’ın kaçırdığı Avustralyalı olduğunu ve 6 hafta önce Afganistan’a taşınarak kendisini kaçıranların saflarına katıldığını öğrendim, röportaj talep ettim. Kabul etti.

Karşılıklı oturduk.

Önce yaşadığı travma sonrası stres bozukluğundan ve çektiği sıkıntılardan bahsetti. İlaç kullanmadığını söyledi. Sonra kanser atlattığını, 11 ameliyat ve radyoterapi gördüğünü anlattı.

Peki tüm bu sağlık sorunlarının arkasında yaşadığı 3.5 yıllık esaretin bir payı yok muydu?

YAZININ DEVAMI
ÇOK OKUNAN YAZARLAR
YAZARIN DİĞER YAZILARI
Erdoğan'ın zaferi ve CHP'de yaşanacaklar... 29 Mayıs 2023 | 1.558 Okunma Anneme dair… 28 Mayıs 2023 | 396 Okunma Dört bir yandan kuşattılar 25 Mayıs 2023 | 906 Okunma Millet İttifakı ve Selahattin Demirtaş meselesi 22 Mayıs 2023 | 1.085 Okunma Sinan Oğan kilit bir siyasi aktör mü hakikaten? 19 Mayıs 2023 | 719 Okunma
TÜM YAZILARI
Yorumlar